Liposculptuur: de voor en nadelen

Liposculptuur: de voordelen

Een liposculptuur kan bij de meeste mensen worden uitgevoerd onder lokale anesthesie. Hierdoor is de ingreep veiliger en is het herstel sneller. Mede door het gebruik van heel fijne afzuigbuisjes (canules) zullen er minder bloeduitstortingen zijn door minder schade aan de weefsels en zal de pijn eveneens beperkt zijn. De meeste patiënten kunnen daags na de ingreep hun beroepsactiviteiten hervatten. Doordat u tijdens de ganse procedure wakker bent en geen pijn voelt, kan u geregeld van positie veranderen, en zelfs rechtstaan zodat een mooier resultaat kan bekomen worden dan bij een patiënt die zich onder algemene anesthesie bevindt. Een verblijf in het ziekenhuis is niet noodzakelijk.

Liposculptuur: de nadelen

Aangezien de ingreep meestal onder lokale anesthesie wordt uitgevoerd, dient men de prikjes voor de lokale anesthesie te kunnen verdragen. Patiënten die angstig zijn voor de prikjes kiezen best voor een algemene anesthesie. Liposculptuur behoort tot de veiligste esthetische ingrepen. Toch dient men zich er van bewust te zijn, dat er ook aan deze ingreep risico's verbonden zijn zoals een nabloeding, een infectie, problemen met de littekentjes, huidonregelmatigheden, reacties op de lokale anesthesie, een asymmetrisch resultaat of een overcorrectie. Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u onmiddellijk na de ingreep voldoende beweegt. Is liposculptuur dan niet gevaarlijk zoals men soms in het nieuws hoort? Ook al worden er bij liposculptuur geen grote insneden gemaakt, toch dient men dit te aanzien als een operatie. Dat betekent dat enkel een arts met een opleiding in chirurgische ingrepen de nodige bekwaamheid heeft om de ingreep uit te voeren. Bij de gevallen, die in het nieuws kwamen, ging het vaak om niet chirurgen die een te hoge dosis medicatie toedienden of een te grote hoeveelheid vet verwijderden. Uit veiligheidsoverweging worden dan ook steeds dosissen medicatie gebruikt, die ruim binnen de veilige marges blijven. Indien er te veel vet dient te worden weggezogen, zal gekozen worden om dit in twee sessies uit te voeren.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Verwittig uw arts indien u:

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.