Oorcorrectie voor afstaande oren

Oorcorrectie: wat is het?

Een oorcorrectie is een operatie waarbij afstaande oren dichter bij het hoofd worden geplaatst. Hierbij ligt de nadruk op het bekomen van een natuurlijk uitzicht en een normale positie van het oor. Ook oren die te groot zijn, of een afwijkende vorm hebben, kunnen gecorrigeerd worden.

Oorcorrectie: de oorzaak van afstaande oren

Afstaande oren zijn aangeboren en komen vaak meer voor in bepaalde families. Het oorkraakbeen kan een diepe kom vormen of een plooi missen. Hierdoor staat de oorschelp verder van het hoofd af. Soms is het kraakbeen erg slap.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien er bloedverlies is langs het verband.
  • Indien een van beide oren meer pijn doet.
  • Indien jij of jouw kind zich ziek voelt.
  • Indien er etter uit de wonde komt.

Recent nieuws

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

24 05 2017

Nieuwe snelle manier van oorcorrectie: de 'ear fold'

De firma Allergan heeft een gouden clipje op de markt gebracht waarmee onder plaatselijke verdoving in enkele minuten een afstaand oor kan gecorrigeerd worden. De techniek is vooral geschikt voor volwassenen bij wie de afstaande...

 

24 08 2016

Onderste ooglidcorrectie zonder littekens

Wist u dat wallen onder de ogen niet steeds operatief moeten behandeld worden ? Indien er zich een groeve aftekent onder de ogen, volstaat het soms ...