Oorcorrectie voor afstaande oren

Oorcorrectie: wat is het?

Een oorcorrectie is een operatie waarbij afstaande oren dichter bij het hoofd worden geplaatst. Hierbij ligt de nadruk op het bekomen van een natuurlijk uitzicht en een normale positie van het oor. Ook oren die te groot zijn, of een afwijkende vorm hebben, kunnen gecorrigeerd worden.

Oorcorrectie: de oorzaak van afstaande oren

Afstaande oren zijn aangeboren en komen vaak meer voor in bepaalde families. Het oorkraakbeen kan een diepe kom vormen of een plooi missen. Hierdoor staat de oorschelp verder van het hoofd af. Soms is het kraakbeen erg slap.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien er bloedverlies is langs het verband.
  • Indien een van beide oren meer pijn doet.
  • Indien jij of jouw kind zich ziek voelt.
  • Indien er etter uit de wonde komt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.