Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie (abdominoplastie, buikplastie): wat is het?

Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij overtollige huid van de buik wordt verwijderd en de huid wordt opgespannen.  Indien de buikspieren ook verslapt zijn, kunnen deze eveneens worden opgespannen.    

Buikwandcorrectie: de uitvoering

Een ellipsvormig huideiland wordt weggesneden ter hoogte van de onderbuik. De resterende huid van de buik wordt vervolgens strak naar beneden toe aangetrokken, zodat een litteken ontstaat net boven de schaamstreek. Ook rond de navel komt een litteken, omdat de navel op het einde van de operatie terug op zijn oorspronkelijke plaats naar buiten wordt gebracht.  

Buikwandcorrectie: voor wie is het?

Indien u een strakkere en plattere buik wilt, heeft het zin een buikwandcorrectie te overwegen. Typisch na zwangerschap of na uitgesproken vermagering treedt er een huidoverschot op ter hoogte van de buik. Soms zijn er ook zwangerschapsstriemen aanwezig. Een buikwandcorrectie maakt de buik opnieuw plat, verwijdert striemen en versmalt de taille.  

Een "hangbuikje" kan ook last geven. Zo kunnen er problemen optreden bij het dragen van kleding of huidirritatie in de plooien bij transpiratie. Verslapte buikspieren op hun beurt, kunnen aanleiding geven tot rugklachten of een navelbreuk. Ook deze klachten kunnen worden verminderd met een buikwandcorrectie. Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.