Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie (abdominoplastie, buikplastie): wat is het?

Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij overtollige huid van de buik wordt verwijderd en de huid wordt opgespannen.  Indien de buikspieren ook verslapt zijn, kunnen deze eveneens worden opgespannen.    

Buikwandcorrectie: de uitvoering

Een ellipsvormig huideiland wordt weggesneden ter hoogte van de onderbuik. De resterende huid van de buik wordt vervolgens strak naar beneden toe aangetrokken, zodat een litteken ontstaat net boven de schaamstreek. Ook rond de navel komt een litteken, omdat de navel op het einde van de operatie terug op zijn oorspronkelijke plaats naar buiten wordt gebracht.  

Buikwandcorrectie: voor wie is het?

Indien u een strakkere en plattere buik wilt, heeft het zin een buikwandcorrectie te overwegen. Typisch na zwangerschap of na uitgesproken vermagering treedt er een huidoverschot op ter hoogte van de buik. Soms zijn er ook zwangerschapsstriemen aanwezig. Een buikwandcorrectie maakt de buik opnieuw plat, verwijdert striemen en versmalt de taille.  

Een "hangbuikje" kan ook last geven. Zo kunnen er problemen optreden bij het dragen van kleding of huidirritatie in de plooien bij transpiratie. Verslapte buikspieren op hun beurt, kunnen aanleiding geven tot rugklachten of een navelbreuk. Ook deze klachten kunnen worden verminderd met een buikwandcorrectie. Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.