Facelift: voor wie is het?

Een facelift is de meest efficiënte ingreep om uitgezakte wangen en een doorhangende hals te herstellen. Door veroudering kunnen de wangen afzakken.  Dit zorgt voor een onscherpe kaaklijn (hamsterwangetjes) en soms een dubbele kin.  In de hals kunner er ook verticale plooien ontstaan (platysmabanden). Indien men deze verouderingskenmerken herstelt, heeft men opnieuw een jeudiger uiterlijk.  

Facelift: voor wie is het?

Facelift: het resultaat

Een facelift zorgt voor een scherpere kaaklijn en een strakke hals.

Een facelift zal niet helpen om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Indien uw huid ruw is en rimpels vertoont door verlies aan elasticiteit door veroudering, zon, roken en dergelijke zal een bijkomende huidbehandeling nodig zijn zoals een peeling. Een facelift kan worden gecombineerd met een peeling.

Facelift: het resultaat

Facelift: de littekens

Bij een normale genezing bevinden de littekens zich verborgen in het haar van de slapen, de voor- en achterzijde van de oorschelp en het haar achter het oor.

Deze insnede wordt gebruikt om de spierlagen van het gelaat te liften en het teveel aan huid te verwijderen.

Facelift: de littekens


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

24 05 2017

Nieuwe snelle manier van oorcorrectie: de 'ear fold'

De firma Allergan heeft een gouden clipje op de markt gebracht waarmee onder plaatselijke verdoving in enkele minuten een afstaand oor kan gecorrigeerd worden. De techniek is vooral geschikt voor volwassenen bij wie de afstaande...

 

24 08 2016

Onderste ooglidcorrectie zonder littekens

Wist u dat wallen onder de ogen niet steeds operatief moeten behandeld worden ? Indien er zich een groeve aftekent onder de ogen, volstaat het soms ...