Facelift: voor wie is het?

Een facelift is de meest efficiënte ingreep om uitgezakte wangen en een doorhangende hals te herstellen. Door veroudering kunnen de wangen afzakken.  Dit zorgt voor een onscherpe kaaklijn (hamsterwangetjes) en soms een dubbele kin.  In de hals kunner er ook verticale plooien ontstaan (platysmabanden). Indien men deze verouderingskenmerken herstelt, heeft men opnieuw een jeudiger uiterlijk.  

Facelift: voor wie is het?

Facelift: het resultaat

Een facelift zorgt voor een scherpere kaaklijn en een strakke hals.

Een facelift zal niet helpen om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Indien uw huid ruw is en rimpels vertoont door verlies aan elasticiteit door veroudering, zon, roken en dergelijke zal een bijkomende huidbehandeling nodig zijn zoals een peeling. Een facelift kan worden gecombineerd met een peeling.

Facelift: het resultaat

Facelift: de littekens

Bij een normale genezing bevinden de littekens zich verborgen in het haar van de slapen, de voor- en achterzijde van de oorschelp en het haar achter het oor.

Deze insnede wordt gebruikt om de spierlagen van het gelaat te liften en het teveel aan huid te verwijderen.

Facelift: de littekens


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.