Facelift: voor wie is het?

Een facelift is de meest efficiënte ingreep om uitgezakte wangen en een doorhangende hals te herstellen. Door veroudering kunnen de wangen afzakken.  Dit zorgt voor een onscherpe kaaklijn (hamsterwangetjes) en soms een dubbele kin.  In de hals kunner er ook verticale plooien ontstaan (platysmabanden). Indien men deze verouderingskenmerken herstelt, heeft men opnieuw een jeudiger uiterlijk.  

Facelift: voor wie is het?

Facelift: het resultaat

Een facelift zorgt voor een scherpere kaaklijn en een strakke hals.

Een facelift zal niet helpen om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Indien uw huid ruw is en rimpels vertoont door verlies aan elasticiteit door veroudering, zon, roken en dergelijke zal een bijkomende huidbehandeling nodig zijn zoals een peeling. Een facelift kan worden gecombineerd met een peeling.

Facelift: het resultaat

Facelift: de littekens

Bij een normale genezing bevinden de littekens zich verborgen in het haar van de slapen, de voor- en achterzijde van de oorschelp en het haar achter het oor.

Deze insnede wordt gebruikt om de spierlagen van het gelaat te liften en het teveel aan huid te verwijderen.

Facelift: de littekens


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...