Buikwandcorrectie: de operatie

Buikwandcorrectie: de operatie en nazorg

Deze gebeurt onder narcose. Meestal volstaat 1 nacht in het ziekenhuis.  Na de operatie worden er 2 buisjes (redons) onder de huid achtergelaten, die het wondvocht laten aflopen. Deze worden verwijderd voor u naar huis gaat. Een buikwandcorrectie is pijnlijker indien de rechte buikspieren worden opgespannen. In dit geval zal een stevige buikband het comfort verbeteren. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging nodig thuis.

De eerste 24 uur na de ingreep wordt de spanning op de wonde verlicht door het bed in strandstoelpositie te brengen. Daags na de ingreep is de huid meestal voldoende gerokken, zodat u rechtop mag lopen. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een voorschrift voor pijnstillers mee en een afspraak op de raadpleging binnen de week.

Wordt mijn huid die verwijderd wordt, gebruikt voor brandwondenpatiënten?

Neen. Dit is een vaak gehoord misverstand.  Het is efficiënter om huid voor transplantatie bij brandwondenpatiënten af te nemen van overleden donoren. In dit laatste geval kan er veel huid worden bekomen en dienen tests voor besmettelijke ziekten slechts éénmaal te worden uitgevoerd.

Is deze operatie terugbetaald door het ziekenfonds? (situatie in België)

Na een eerste raadpleging kan worden bepaald of het ziekenfonds tussenkomt in de kosten van uw operatie.  Enkel indien men lichamelijke klachten heeft die te wijten zijn aan een hangbuik zal een goedkeuring kunnen verleent worden.Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

01 06 2021

Informatiefilmpje borstreconstructie

Introductievideo over borstreconstructie naar aanleiding van een webinar georganiseerd door de zelfhulpgroep Naboram.

 

31 03 2021

Al onze medewerkers zijn gevaccineerd tegen Covid-19

Goed nieuws !  Iedereen op de privépraktijk is gevaccineerd. Niet enkel Dr. Colpaert maar ook verpleegkundigen en secretariaatsmedewerksters hebben hun tweede prik gehad.