Neuscorrectie : het resultaat

Neuscorrectie: het belang van computersimulatie

Met beeldverwerkingprogramma’s kan men nabootsen welke impact een neuscorrectie op het uiterlijk heeft. Deze digitale foto’s zijn een modern en belangrijk hulpmiddel bij de communicatie tijdens de raadpleging. Uiteraard zal ik eerst aandachtig luisteren naar de wensen van de patiënt en hiermee rekening houden bij het maken van een simulatiefoto. Zo ben ik zeker dat het streefdoel van de operatie strookt met de verwachtingen van de patiënt. Er kan niet voldoende worden benadrukt dat de simulatiefoto’s niet een voorafbeelding zijn van het operatieresultaat, doch wel een aanduiding zijn van de door patiënt gewenste veranderingen.

Neuscorrectie: het resultaat

Een neuscorrectie zorgt ervoor dat de proporties van de neus meer voldoen aan de esthetische norm. Dit wordt nagestreefd zonder dat de neus een onnatuurlijk uitzicht krijgt. Doordat bij een geslaagde neuscorrectie de verhoudingen worden gerespecteerd, zal ook na een ingrijpende verandering dit weinig opvallen voor de omgeving. Vaak zal een neuscorrectie de gelaatstrekken verzachten en meer vrouwelijk / mannelijk maken.

Er wordt steeds zorg voor gedragen dat bij veranderingen aan de buitenzijde van de neus, de neusdoorgankelijkheid niet in het gedrang kom.

Neuscorrecties: de littekens

Een neuscorrectie laat weinig littekens achter. Bij een “gesloten” neuscorrectie bevinden alle littekens zich aan de binnenzijde van de neus. Deze techniek wordt door mij weinig gebruikt gezien hij weinig controle geeft over de verschillende componenten van de neus.

een “open” neuscorrectie bevinden de littekens zich eveneens grotendeels aan de binnenzijde van de neus, doch er loopt een klein littekentje dwars over de columella. De columella is het huidbrugje tussen beide neusgaten.

De open neuscorrectie is een moderne techniek, waarbij de grootste controle bestaat over elk aspect van de operatie.

Neuscorrecties: de littekens


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.