Neuscorrectie

Neuscorrectie: wat is het?

Een neuscorrectie is een operatie om de vorm van de neus te wijzigen.

Neuscorrectie: voor en nadelen

Een neuscorrectie zal ervoor zorgen dat de neus betere proporties krijgt en zo het uiterlijk verbetert. Een subtiele correctie kan vaak reeds een significant resultaat opleveren.

In de eerste weken na de ingreep zal het gelaat gezwollen zijn en bloeduitstortingen vertonen. Dit is meest uitgesproken indien de neus diende gebroken te worden. Deze periode duurt gemiddeld twee tot drie weken. Het is dan ook moeilijk om sociaal actief te zijn. Ook het dragen van een bril is tijdens deze periode niet mogelijk.

De neustip kan minder gevoel hebben. Daarnaast hebt u een littekentje op de huidbrug tussen beide neusgaten. De zwelling van de neus zelf kan meerdere maanden aanhouden, waardoor u het definitieve resultaat pas na een half jaar zal kunnen beoordelen. Ook de neusdoorgankelijkheid kan door de zwelling lange tijd gestoord zijn. Hiervoor kunnen tijdelijk neusdruppels worden voorgeschreven.

Verwikkelingen na een neuscorrectie kunnen voorkomen. Zoals bij elke operatie kan een bloeding of infectie optreden. Daarnaast kan er vertraagde wondgenezing optreden of kan het littekentje ongunstig evolueren. Door de veranderde vorm van de neus kan soms de neusdoorgankelijkheid verminderd zijn. Indien er een stukje kraakbeen uit het neustussenschot wordt verwijderd, kan dit aanleiding geven tot een verbinding tussen beide neusgaten (perforatie), wat kan aanleiding geven tot een droge neus met korstvorming. 

Uiteraard is het ook mogelijk dat de correctie onvoldoende of juist overdreven of zelfs asymmetrisch wordt uitgevoerd. In deze gevallen zal een tweede ingreep noodzakelijk zijn. Toch moet ook vermeld worden dat de patiënt ontevreden kan zijn over het resultaat doordat hij te hoge verwachtingen had.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...