Wenkbrauwlift: de operatie en nazorg

Voor deze operatie dient u onder algemene anesthesie te zijn. De ingreep kan worden uitgevoerd in Daghospitalisatie.
U gaat naar huis zonder verband. Na 24 uur mag u de haren wassen. Gedurende twee weken kan er zwelling en blauwverkleuring aanwezig zijn ter hoogte van het voorhoofd en de onderste oogleden. Om dit te verminderen raden wij aan zware inspanningen te vermijden en niet plat te liggen of voorover te buigen. Vaak zal er tape aanwezig zijn op het voorhoofd om zwelling nog verder te verminderen. De wondjes in het haar worden gesloten met huidnietjes. De wondjes dient u zuiver te houden en te ontsmetten indien ze bevuild raken. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een voorschrift voor pijnstillers mee, oogdruppels en een afspraak op de raadpleging voor nazicht van de wonden en verwijderen van de nietjes.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.