Littekenbehandeling

Nadat u een operatie hebt ondergaan en de wonde genezen is, blijft er een litteken over. Op deze pagina vindt u informatie hoe u dit litteken kan verzorgen. Door uw litteken te verzorgen zal u zo min mogelijk last ondervinden en zal het op termijn zo weinig mogelijk zichtbaar zijn. Uw verzorging eindigt dus niet nadat de wonde genezen is. In deze folder vindt u een overzicht van maatregelen om littekenproblemen te voorkomen. Indien u zich evenwel zorgen maakt over de evolutie van uw litteken blijft het steeds raadzaam uw arts opnieuw te contacteren, zodat uw behandeling kan worden bijgestuurd.

 

Littekens: wat zijn het?

Een litteken is het resultaat van de genezing van een wonde. Hierbij wordt door het lichaam nieuw weefsel en huid aangemaakt om de wonde te dichten. Vanaf het ogenblik dat er geen hechtmateriaal meer nodig is om de wonde toe te houden, spreekt men niet langer van een wonde maar van een litteken. Het uitzicht van een litteken zal voor iedereen verschillend zijn. Dit hangt onder andere af van de verschillen in huid tussen individuen en de plaats van het litteken op het lichaam.

Als algemene richtlijn kan men aannemen dat kinderen en jongeren lelijkere littekens vormen dan oudere personen. Personen met een lichtere huidskleur vormen mooiere littekens dan personen met een donkere huidskleur. Daarnaast zullen littekens ter hoogte van de achterzijde van het oor, de kaakhoek, de schouderstreek, de rug en de gewrichten meer neiging hebben tot verdikking en verbreding.Littekens voor en na

Littekens voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.