Dijlift

Dijlift: wat is het?

Een dijlift is een operatie om het uitzicht van de binnenzijde van de bovenbenen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid kunnen verbeterd worden.

Dijlift: voor wie is het?

Er zijn drie categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een dijlift:

  1. Patiënten met overgewicht hebben meestal een teveel aan onderhuids vet dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u hier. Hoewel de huid aan de binnenzijde van de dijen dun lijkt, heeft deze vaak toch een goede elasticiteit waardoor zij na de liposculptuur zal samentrekken.
  2. Door veroudering kan er rimpelvorming optreden door een teveel aan huid.
  3. Na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men veel gewicht, zodat de huid niet genoeg samentrekt. De overtollige huid wordt dan vaak weggenomen om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren na een dijlift?

  • Indien u zich onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.

 

21 08 2017

Liposuctie om artrose van de knieën te behandelen?

Prof. dr. P. Verdonck, orthopedist in AZ Monica is een pionier in de behandeling van artrose van de knieën. Tot op heden werd artrose vooral behandeld door de symptomen te verlichten. Aan de slijtage van het kraakbeen werd niets ...

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...