Dijlift

Dijlift: wat is het?

Een dijlift is een operatie om het uitzicht van de binnenzijde van de bovenbenen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid kunnen verbeterd worden.

Dijlift: voor wie is het?

Er zijn drie categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een dijlift:

  1. Patiënten met overgewicht hebben meestal een teveel aan onderhuids vet dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u hier. Hoewel de huid aan de binnenzijde van de dijen dun lijkt, heeft deze vaak toch een goede elasticiteit waardoor zij na de liposculptuur zal samentrekken.
  2. Door veroudering kan er rimpelvorming optreden door een teveel aan huid.
  3. Na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men veel gewicht, zodat de huid niet genoeg samentrekt. De overtollige huid wordt dan vaak weggenomen om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren ?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.