Dijlift

Dijlift: wat is het?

Een dijlift is een operatie om het uitzicht van de binnenzijde van de bovenbenen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid kunnen verbeterd worden.

Dijlift: voor wie is het?

Er zijn drie categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een dijlift:

  1. Patiënten met overgewicht hebben meestal een teveel aan onderhuids vet dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u hier. Hoewel de huid aan de binnenzijde van de dijen dun lijkt, heeft deze vaak toch een goede elasticiteit waardoor zij na de liposculptuur zal samentrekken.
  2. Door veroudering kan er rimpelvorming optreden door een teveel aan huid.
  3. Na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men veel gewicht, zodat de huid niet genoeg samentrekt. De overtollige huid wordt dan vaak weggenomen om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren ?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.