Mini-facelift (MACSlift) en een volledige facelift - het verschil?

Bij een mini-facelift wordt een kort litteken gebruikt, dat enkel aan de voorzijde van het oor loopt. Deze korte incisie is enkel geschikt indien er weinig huidoverschot is en indien er geen uitgebreide opspanning van de spieren van de hals nodig is. Verschillende termen worden hiervoor gebruikt zoals short scar facelift, MACS lift en S-lift.

Mini-facelift (MACSlift) en een volledige facelift - het verschil?

Facelift: combinatie met andere operaties

Het doel van de ingreep is verjonging van het gelaat te bekomen door het corrigeren van de structuren die verslapt zijn. Bij de gelaatsanalyse voor de ingreep overloop ik steeds alle gelaatstructuren. Zo vermijdt men dat operaties worden uitgevoerd die geen of nauwelijks resultaat hebben omdat veel significantere ouderdomskenmerken over het hoofd werden gezien. 

In dit opzicht is het niet zeldzaam dat gelijktijdig met een facelift één of meerdere van de volgende ingrepen worden uitgevoerd:

  • bovenste ooglidcorrectie en/of onderste ooglidcorrectie
  • (endoscopische) wenkbrauwlift
  • liplift
  • lipofilling van de wangen, de lippen of de neuslippenplooi
  • liposuctie van de kin
  • peeling

Een bijkomend voordeel van het combineren van deze ingrepen is dat de herstelperiode samenvalt.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.