Mini-facelift (MACSlift) en een volledige facelift - het verschil?

Bij een mini-facelift wordt een kort litteken gebruikt, dat enkel aan de voorzijde van het oor loopt. Deze korte incisie is enkel geschikt indien er weinig huidoverschot is en indien er geen uitgebreide opspanning van de spieren van de hals nodig is. Verschillende termen worden hiervoor gebruikt zoals short scar facelift, MACS lift en S-lift.

Mini-facelift (MACSlift) en een volledige facelift - het verschil?

Facelift: combinatie met andere operaties

Het doel van de ingreep is verjonging van het gelaat te bekomen door het corrigeren van de structuren die verslapt zijn. Bij de gelaatsanalyse voor de ingreep overloop ik steeds alle gelaatstructuren. Zo vermijdt men dat operaties worden uitgevoerd die geen of nauwelijks resultaat hebben omdat veel significantere ouderdomskenmerken over het hoofd werden gezien. 

In dit opzicht is het niet zeldzaam dat gelijktijdig met een facelift één of meerdere van de volgende ingrepen worden uitgevoerd:

  • bovenste ooglidcorrectie en/of onderste ooglidcorrectie
  • (endoscopische) wenkbrauwlift
  • liplift
  • lipofilling van de wangen, de lippen of de neuslippenplooi
  • liposuctie van de kin
  • peeling

Een bijkomend voordeel van het combineren van deze ingrepen is dat de herstelperiode samenvalt.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...