Bodylift: de operatie en bijkomende correcties

Bodylift: de operatie

Deze operatie gebeurt steeds onder algemene anesthesie. Er wordt overtollige huid verwijderd op 3 plaatsen:

  1. de onderbuik: deze procedure verloopt op dezelfde manier als een buikwandcorrectie.
  2. de taille: hierdoor bekomt men een lifting van de buitenzijde van de dijen en worden vetrolletjes verwijderd.
  3. de rug: net boven de billen wordt overtollige huid verwijderd. Hierdoor worden de billen opgetrokken.

Deze drie zones worden door middel van één enkele incisie uitgevoerd.  Het uiteindelijke litteken loopt rondom de buik, zoals een broeksriem.  Het spreekt voor zich dat men tijdens de operatie wordt omgedraaid.

Bodylift: het terug voller maken van de billen

Als het volume uit de billen is verdwenen, kan dit tijdens een bodylift worden hersteld door eigen vet hier te positioneren. Dit geeft geen bijkomende littekens.

Bodylift: is lifting van de schaamheuvel mogelijk?

Door verslapping kan de schaamheuvel afzakken. Indien dit het geval is, wordt dit tijdens de bodylift gecorrigeerd, via dezelfde insnede. Dit heet een pubislift.

Bodylift: operatie mogelijk na buikwandcorrectie (abdominoplastie)?

Ja. Indien u onvoldoende resultaat bekwam met een buikwandcorrectie kan het litteken worden verlengd tot op de rug zodat u ook een correctie krijgt van de heup- en bilregio.Bodylift voor en na

Bodylift voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.