Lipofilling

Lipofilling: voor wie is het?

Aangezien er meestal geen anesthesie noodzakelijk is, kom voor deze behandeling in principe iedereen in aanmerking. U moet wel uw arts waarschuwen indien u bloedverdunnende medicatie neemt of snel bloeduitstortingen hebt. Verwittig ook de arts indien u een hoge bloeddruk heeft. Enkel indien er te veel verslapping is opgetreden in het gelaat zal ik eerder een meer uitgebreide chirurgische ingreep aanraden zoals een facelift, ooglidcorrectie…. Lipofilling wordt vaak gekozen door personen die een zeer goed resultaat bekomen met rimpelvullers en een blijvend resultaat verkiezen. Lipofilling kan gecombineerd worden met andere procedures zoals een facelift of botox injecties.

Lipofilling: voor welke regio's?

  1. Onderste ooglid zakjes: de groeven onder de ogen kunnen worden opgevuld met een kleine hoeveelheid vet.
  2. Ingevallen wangen: indien men onvoldoende volume heeft in de wangen geeft dit een vermoeid en verouderd uitzicht. Dit kan worden gecorrigeerd met lipofilling. Ook de rimpels tussen de neus en de wangen kunnen hiermee worden uitgevlakt. Ook de jukbeenderen kunnen meer geaccentueerd worden door vetinjecties.
  3. Dunne lippen: lipofilling is zeer geschikt om op een definitieve wijze de lippen te vergroten, zonder risico op afstotingsverschijnselen.
  4. Borst vergroting : Indien slechts een lichte borst vergroting gewenst is kan dit ook worden uitgevoerd met vetinjecties. Het vet wordt dan bij voorkeur in of nabij de grote borstspier geplaatst. Zo is er slecht minimale verandering op een mammografie. Lipofilling is ook zeer geschikt om een verschil in volume tussen 2 borsten weg te werken door slechts één borst te injecteren met vet.
  5. Verjonging van de handrug


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.