Ooglidcorrectie : praktisch

Ooglidcorrectie: de ingreep

Een bovenste ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie. Voor een onderste ooglidcorrectie verkiest men vaak een algemene anesthesie, hoewel dit ook onder lokale anesthesie mogelijk is. De insnede gebeurt in het bovenste ooglid in de plooi en in het onderste ooglid net onder de wimpers. Dit om een nagenoeg onzichtbaar litteken na te streven. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. Soms wordt ook overtollig spier- en vetweefsel verwijderd. Verslapte structuren worden opgespannen en uitpuilende vetweefsel kan gebruikt worden om de groeve van het onderste ooglid op te vullen.

Ooglidcorrectie - de nazorg

Deze informatie vindt u onder "nazorg" door hier te klikken. Ook informatie over de te verwachten herstelperiode kan u hier terugvinden.

Ooglidcorrectie: terugbetaald door het ziekenfonds (situatie in België)?

Er is een tussenkomst voorzien van het ziekenfonds indien er gezichtsveldbelemmering is. Dit betekent dat bij vooruitwaartse blik er huid voor een deel van de pupil (het zwarte bolletje in het midden van de iris) hangt. Recent zijn de voorwaarden voor terugbetaling strenger geworden.  Om de gezichtsveldbelemmering te bewijzen, moeten patiënten een gezichtsveldmeting laten uitvoeren.  Daarna moet de patiënt een aanvraagformulier mét foto's binnenbrengen bij het ziekenfonds.  Deze aanvraag maak ik  tijdens de consultatie.  Pas als men een schriftelijke toestemming heeft bekomen, is men zeker van terugbetaling.  

Ook bij een aantal andere aandoeningen zoals onderste oogleden die naar buiten gedraaid zijn of verzwakking van de ooglidspieren is er tussenkomst voorzien van het ziekenfonds.

Ooglidcorrecties om esthetische redenen worden niet terugbetaald door het ziekenfonds.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je ongerust bent over de wonde
  • Indien de pijn sterk toeneemt
  • Indien een uitgesproken bloeduitstorting optreedt

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...