Ooglidcorrectie : praktisch

Ooglidcorrectie: de ingreep

Een bovenste ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie. Voor een onderste ooglidcorrectie verkiest men vaak een algemene anesthesie, hoewel dit ook onder lokale anesthesie mogelijk is. De insnede gebeurt in het bovenste ooglid in de plooi en in het onderste ooglid net onder de wimpers. Dit om een nagenoeg onzichtbaar litteken na te streven. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. Soms wordt ook overtollig spier- en vetweefsel verwijderd. Verslapte structuren worden opgespannen en uitpuilende vetweefsel kan gebruikt worden om de groeve van het onderste ooglid op te vullen.

Ooglidcorrectie - de nazorg

Deze informatie vindt u onder "nazorg" door hier te klikken. Ook informatie over de te verwachten herstelperiode kan u hier terugvinden.

Ooglidcorrectie: terugbetaald door het ziekenfonds (situatie in België)?

Er is een tussenkomst voorzien van het ziekenfonds indien er gezichtsveldbelemmering is. Dit betekent dat bij vooruitwaartse blik er huid voor een deel van de pupil (het zwarte bolletje in het midden van de iris) hangt. Recent zijn de voorwaarden voor terugbetaling strenger geworden.  Om de gezichtsveldbelemmering te bewijzen, moeten patiënten een gezichtsveldmeting laten uitvoeren.  Daarna moet de patiënt een aanvraagformulier mét foto's binnenbrengen bij het ziekenfonds.  Deze aanvraag maak ik  tijdens de consultatie.  Pas als men een schriftelijke toestemming heeft bekomen, is men zeker van terugbetaling.  

Ook bij een aantal andere aandoeningen zoals onderste oogleden die naar buiten gedraaid zijn of verzwakking van de ooglidspieren is er tussenkomst voorzien van het ziekenfonds.

Ooglidcorrecties om esthetische redenen worden niet terugbetaald door het ziekenfonds.



Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je ongerust bent over de wonde
  • Indien de pijn sterk toeneemt
  • Indien een uitgesproken bloeduitstorting optreedt

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.