Ooglidcorrectie : praktisch

Ooglidcorrectie: de ingreep

Een bovenste ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie. Voor een onderste ooglidcorrectie verkiest men vaak een algemene anesthesie, hoewel dit ook onder lokale anesthesie mogelijk is. De insnede gebeurt in het bovenste ooglid in de plooi en in het onderste ooglid net onder de wimpers. Dit om een nagenoeg onzichtbaar litteken na te streven. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. Soms wordt ook overtollig spier- en vetweefsel verwijderd. Verslapte structuren worden opgespannen en uitpuilende vetweefsel kan gebruikt worden om de groeve van het onderste ooglid op te vullen.

Ooglidcorrectie - de nazorg

Deze informatie vindt u onder "nazorg" door hier te klikken. Ook informatie over de te verwachten herstelperiode kan u hier terugvinden.

Ooglidcorrectie: terugbetaald door het ziekenfonds (situatie in België)?

Er is een tussenkomst voorzien van het ziekenfonds indien er gezichtsveldbelemmering is. Dit betekent dat bij vooruitwaartse blik er huid voor een deel van de pupil (het zwarte bolletje in het midden van de iris) hangt. Recent zijn de voorwaarden voor terugbetaling strenger geworden.  Om de gezichtsveldbelemmering te bewijzen, moeten patiënten een gezichtsveldmeting laten uitvoeren.  Daarna moet de patiënt een aanvraagformulier mét foto's binnenbrengen bij het ziekenfonds.  Deze aanvraag maak ik  tijdens de consultatie.  Pas als men een schriftelijke toestemming heeft bekomen, is men zeker van terugbetaling.  

Ook bij een aantal andere aandoeningen zoals onderste oogleden die naar buiten gedraaid zijn of verzwakking van de ooglidspieren is er tussenkomst voorzien van het ziekenfonds.

Ooglidcorrecties om esthetische redenen worden niet terugbetaald door het ziekenfonds.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je ongerust bent over de wonde
  • Indien de pijn sterk toeneemt
  • Indien een uitgesproken bloeduitstorting optreedt

Recent nieuws

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

24 05 2017

Nieuwe snelle manier van oorcorrectie: de 'ear fold'

De firma Allergan heeft een gouden clipje op de markt gebracht waarmee onder plaatselijke verdoving in enkele minuten een afstaand oor kan gecorrigeerd worden. De techniek is vooral geschikt voor volwassenen bij wie de afstaande...

 

24 08 2016

Onderste ooglidcorrectie zonder littekens

Wist u dat wallen onder de ogen niet steeds operatief moeten behandeld worden ? Indien er zich een groeve aftekent onder de ogen, volstaat het soms ...