Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie: wat is het?

Een ooglidcorrectie is een operatie waarbij het te veel aan huid en zwelling van zowel de bovenste als onderste oogleden kan gecorrigeerd worden.

Wat maakt een bovenste ooglidcorrectie geslaagd ?

Een bovenste ooglidcorrectie is meer dan overtollige huid wegnemen. Als men een frisse, natuurlijke blik nastreeft, is het belangrijk dat de chirurg ook oog heeft voor andere afwijkingen, zoals : 

Ooglidptose

Ooglidptose

Door veroudering kan de aanhechting van de spiertjes in het ooglid verzwakken. Hierdoor krijgt men het oog minder ver open. Een herstel van de spiertjes tijdens de ooglidcorrectie kan dit verhelpen.

Wenkbrauwptose

Wenkbrauwptose

Door het uitvoeren van een bovenste ooglidcorrectie kunnen de wenkbrauwen meer naar beneden getrokken worden. Het is belangrijk dat dit voor de operatie wordt vastgesteld, zodat tijdens de ooglidcorrectie de wenkbrauw kan gestabiliseerd worden. Eventueel kunnen zelfs bijkomende stappen worden ondernomen om ook de wenkbrauwen te liften.

Vetpropje naast de neus

Vetpropje naast de neus

Naast overtollige huid, zien we vaak dat er vet uitpuilt van binnen in de oogkas. Dit veroudert de blik. Dit overtollige vet wordt het best weggenomen tijdens de operatie. 

Holle oogkas

Holle oogkas

Met toenemende leeftijd, verliezen sommige mensen het volume van bovenste en onderste oogleden waardoor hun blik veroudert. Indien dit niet onderkend wordt kan dit erger worden door het wegnemen van huid- en vetweefsel tijdens een klassieke ooglidcorrectie. De oplossing is tijdens de operatie vet toe te voegen om een jeugdige blik te herstellen.

Ooglidcorrectie: mogelijke nadelen

Het is niet ongewoon dat u gedurende een tweetal weken last hebt van zwelling en blauwverkleuring van de huid. Dit verdwijnt vanzelf. Daarnaast is het mogelijk dat de wondjes nabloeden. Een infectie van de wonden is uiterst zeldzaam. Irritatie van de oogbol en wimpers kan zich uiten in een zanderig gevoel, rood doorlopen ogen en wat etterafscheiding. Op het litteken kunnen zich soms kleine witte puntjes vormen. Een lichte asymmetrie is mogelijk. In uitzonderlijke gevallen is het niet mogelijk de ogen volledig te sluiten en kan een bijkomende ingreep noodzakelijk zijn om blijvende schade aan het bindvlies te voorkomen. Het onderste ooglid kan naar beneden getrokken worden en soms van de oogbol afstaan. Blindheid is een uiterst zeldzame verwikkeling.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je ongerust bent over de wonde
  • Indien de pijn sterk toeneemt
  • Indien een uitgesproken bloeduitstorting optreedt

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...