Wenkbrauwlift: de voor en nadelen

Een endoscopische wenkbrauwlift zal de tekens van veroudering van het voorhoofd en de wenkbrauwen grotendeels laten verdwijnen en dit met minimale littekens. In de eerste weken na de ingreep zal het gelaat gezwollen zijn en bloeduitstortingen (blauwe plekken) vertonen. Deze periode duurt twee tot drie weken. Het is dan moeilijk om sociaal actief te zijn. Tevens zijn er nog hechtingen aanwezig.

Na de ingreep zal het gevoel van het voorhoofd verminderd zijn. Dit kan lange tijd aanhouden en gepaard gaan met jeuk, ook ter hoogte van de scalp.

Verwikkelingen zijn zeldzaam en vaak niet ernstig. Zoals bij elke operatie kan een bloeding of infectie optreden. Ter hoogte van de scalp dient soms het voorhoofd te worden vastgemaakt aan het bot. Hiervoor worden kleine oplosbare schroefjes gebruikt. Deze schroefjes kunnen wondproblemen veroorzaken en dienen dan alsnog te worden verwijderd. Tevens zou bij het aanbrengen van de schroefjes ook het hersenvlies kunnen worden beschadigd, zodat er onder andere lekkage van hersenvocht zou kunnen optreden. De ernstigste verwikkeling komt uiterst zelden voor en bestaat uit een uitval van de beweeglijkheid van het voorhoofd door beschadiging van een zenuw. Dit treedt meestal eenzijdig en slechts gedeeltelijk op. Hiervoor is wel bijkomende behandeling noodzakelijk.
Bij deze operatie is het resultaat afhankelijk van de nieuwe positie van de wenkbrauwen. In het geval er na de operatie een asymmetrie is, een overcorrectie of een ondercorrectie, kan dit aanleiding geven tot een heringreep.

Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u na ontslag uit het ziekenhuis voldoende beweegt en vocht inneemt. Indien u een verhoogd risico loopt, zullen bijkomende maatregelen worden genomen om dit te vermijden.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...