Body lift (circumferentiële torsoplastie, total body lift)

Bodylift: wat is het ?

De bodylift is een operatie waarbij met één insnede een stuk huid en vet wordt verwijderd van de voor- en achterzijde van de buik. Klassiek gebeurt de operatie via een insnede die als een broeksriem rondom de buik loopt.

Bodylift: voor wie is het?

Deze operatie is vooral aangewezen bij mensen die extreem vermagerd zijn na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep), zoals een gastric bypass. Zij hebben te veel huid rondom de buik. Bij deze patiënten zal een buikwandcorrectie alleen onvoldoende resultaat geven.

Bodylift: bijkomende problemen na grote vermagering

Mensen die veel gewicht verloren, hebben te veel huid. Deze huid vormt plooien zodat men niet comfortabel kleding kan dragen. Tevens treedt er huidirritatie op. Wanneer men sterk vermagerd is, gaat dit gepaard met een nieuwe levensstijl. Men wordt anders benaderd door mensen uit zijn omgeving. Daarnaast voelt men zich terug aantrekkelijker en heeft men meer energie. Dit nodigt uit tot een meer actieve en sociale levensstijl. Toch blijft men achter met een lichaam dat niet compatiebel is met de herwonnen vrijheid.

Men realiseert zich vaak niet voordat men vermagert, dat er meerdere operaties noodzakelijk zijn om het lichaam terug in vorm te brengen en dat dit ten koste gaat van meerdere littekens. Het voordeel van een bodylift is dat verschillende zones tijdens één operatie kunnen gecorrigeerd worden en dat er een litteken achterblijft dat zich op een eerder gunstige plaats bevindt.Bodylift voor en na

Bodylift voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.


Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.

 

21 08 2017

Liposuctie om artrose van de knieën te behandelen?

Prof. dr. P. Verdonck, orthopedist in AZ Monica is een pionier in de behandeling van artrose van de knieën. Tot op heden werd artrose vooral behandeld door de symptomen te verlichten. Aan de slijtage van het kraakbeen werd niets ...