Body lift (circumferentiële torsoplastie, total body lift)

Bodylift: wat is het ?

De bodylift is een operatie waarbij met één insnede een stuk huid en vet wordt verwijderd van de voor- en achterzijde van de buik. Klassiek gebeurt de operatie via een insnede die als een broeksriem rondom de buik loopt.

Bodylift: voor wie is het?

Deze operatie is vooral aangewezen bij mensen die extreem vermagerd zijn na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep), zoals een gastric bypass. Zij hebben te veel huid rondom de buik. Bij deze patiënten zal een buikwandcorrectie alleen onvoldoende resultaat geven.

Bodylift: bijkomende problemen na grote vermagering

Mensen die veel gewicht verloren, hebben te veel huid. Deze huid vormt plooien zodat men niet comfortabel kleding kan dragen. Tevens treedt er huidirritatie op. Wanneer men sterk vermagerd is, gaat dit gepaard met een nieuwe levensstijl. Men wordt anders benaderd door mensen uit zijn omgeving. Daarnaast voelt men zich terug aantrekkelijker en heeft men meer energie. Dit nodigt uit tot een meer actieve en sociale levensstijl. Toch blijft men achter met een lichaam dat niet compatiebel is met de herwonnen vrijheid.

Men realiseert zich vaak niet voordat men vermagert, dat er meerdere operaties noodzakelijk zijn om het lichaam terug in vorm te brengen en dat dit ten koste gaat van meerdere littekens. Het voordeel van een bodylift is dat verschillende zones tijdens één operatie kunnen gecorrigeerd worden en dat er een litteken achterblijft dat zich op een eerder gunstige plaats bevindt.Bodylift voor en na

Bodylift voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts hebt

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.