Body lift (circumferentiële torsoplastie, total body lift)

Bodylift: wat is het ?

De bodylift is een operatie waarbij met één insnede een stuk huid en vet wordt verwijderd van de voor- en achterzijde van de buik. Klassiek gebeurt de operatie via een insnede die als een broeksriem rondom de buik loopt.

Bodylift: voor wie is het?

Deze operatie is vooral aangewezen bij mensen die extreem vermagerd zijn na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep), zoals een gastric bypass. Zij hebben te veel huid rondom de buik. Bij deze patiënten zal een buikwandcorrectie alleen onvoldoende resultaat geven.

Bodylift: bijkomende problemen na grote vermagering

Mensen die veel gewicht verloren, hebben te veel huid. Deze huid vormt plooien zodat men niet comfortabel kleding kan dragen. Tevens treedt er huidirritatie op. Wanneer men sterk vermagerd is, gaat dit gepaard met een nieuwe levensstijl. Men wordt anders benaderd door mensen uit zijn omgeving. Daarnaast voelt men zich terug aantrekkelijker en heeft men meer energie. Dit nodigt uit tot een meer actieve en sociale levensstijl. Toch blijft men achter met een lichaam dat niet compatiebel is met de herwonnen vrijheid.

Men realiseert zich vaak niet voordat men vermagert, dat er meerdere operaties noodzakelijk zijn om het lichaam terug in vorm te brengen en dat dit ten koste gaat van meerdere littekens. Het voordeel van een bodylift is dat verschillende zones tijdens één operatie kunnen gecorrigeerd worden en dat er een litteken achterblijft dat zich op een eerder gunstige plaats bevindt.Bodylift voor en na

Bodylift voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.