Wanneer men een borstreconstructie wil uitvoeren, komt het er steeds op aan ervoor te zorgen dat er opnieuw voldoende huid aanwezig is en dat het gebrek aan volume wordt hersteld. Indien er te weinig huid aanwezig is, kan men de bestaande huid oprekken of huid verplaatsen van op een andere plaats in het lichaam. Het volume kan men herstellen door gebruik te maken van een borstimplantaat uit silicone of door eigen vetweefsel te gebruiken. Voor elk type van borstreconstructie is er een tegemoetkoming voorzien door het ziekenfonds. Hieronder vindt u in grote lijnen uitleg over de verschillende mogelijkheden. De DIEP-flap is heden de meest verfijnde techniek van borstreconstructie. De beslissing om een borstreconstructie te laten uitvoeren, kan alleen door de patiënte zelf worden genomen. Hopelijk kan deze brochure nuttige informatie verstrekken, die kan helpen bij het nemen van een beslissing en bij de gesprekken met haar borstchirurg, oncoloog en plastisch chirurg.
Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde? Neem dan een kijkje in het fotoalbum.
Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.
Wanneer moet je je arts zeker contacteren?
20 02 2025
Een dag gevuld met informatie over de mogelijkheden van vermageringsoperaties. Tevens geeft dr. Colpaert uitleg over plastische chirurgie van armen, benen, borsten en buik bij patiënten die sterk vermagerd zijn na dergelijke operaties.
03 06 2024
NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.
22 01 2024
Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.