Gynecomastie: de operatie en nazorg

Gynecomastie: de uitvoering van de operatie

Er bestaan verschillende technieken om de mannelijke borsten te verwijderen en het uitzicht van de borstkas te verbeteren. Ik kies steeds de techniek die de minste littekens achterlaat. Indien het probleem voornamelijk te wijten is aan een vetopstapeling (pseudo-gynaecomastie), zal gekozen worden voor liposuctie/liposculptuur. Deze ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd en zal nauwelijks littekens achterlaten. Indien de borstvorming voornamelijk te wijten is aan vorming van borstklierweefsel, dan gaat het om harder weefsel, dat niet kan verwijderd worden met liposuctie/liposculptuur. In dit geval zal een littekentje gemaakt worden, dat loopt aan de onderrand van het tepelhof. In zeer zeldzame gevallen is er zo'n groot overschot aan huid, dat er nog een bijkomend litteken aan de onderrand van de borst dient gemaakt te worden om ook huid te verwijderen. Dit laatste is voornamelijk van toepassing op patiënten, die extreem vermagerd zijn.

Gynecomastie: de operatie en nazorg

Tenzij het over louter liposuctie/liposculptuur gaat, dient u voor deze operatie onder algemene anesthesie te zijn. U kan meestal op de dag van de operatie het ziekenhuis verlaten. Vervolgens dient u gedurende zes weken een drukverband te dragen rondom de borstkas, zowel overdag als 's nachts om zwelling en bloeduitstortingen te vermijden. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht, zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging nodig thuis. Wel is het aangewezen een absorberend verband onder het drukverband aan te brengen tegen lekkage van wondvocht. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak op de raadpleging binnen de week.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet ik mijn arts zeker contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

01 06 2021

Informatiefilmpje borstreconstructie

Introductievideo over borstreconstructie naar aanleiding van een webinar georganiseerd door de zelfhulpgroep Naboram.

 

27 01 2021

Borstreconstructie op artistieke wijze in beeld gebracht

Een borstreconstructie helpt om het leven na een borstkankerbehandeling terug normaal te laten verlopen. Dit bewijst ook Marijke. Zij is zelf portretfotografe en stuurde ons deze foto’s om te delen.

 

07 10 2020

Breast Reconstruction Awareness day (BRA-day) gaat dit jaar digitaal op 21/10/2020

De BRA-day helpt vrouwen met borstkanker bij hun keuze voor een eventuele borstreconstructie. De plastisch chirurgen van alle Antwerpse borstklinieken doen mee aan dit initiatief.