Gynecomastie: de operatie en nazorg

Gynecomastie: de uitvoering van de operatie

Er bestaan verschillende technieken om de mannelijke borsten te verwijderen en het uitzicht van de borstkas te verbeteren. Ik kies steeds de techniek die de minste littekens achterlaat. Indien het probleem voornamelijk te wijten is aan een vetopstapeling (pseudo-gynaecomastie), zal gekozen worden voor liposuctie/liposculptuur. Deze ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd en zal nauwelijks littekens achterlaten. Indien de borstvorming voornamelijk te wijten is aan vorming van borstklierweefsel, dan gaat het om harder weefsel, dat niet kan verwijderd worden met liposuctie/liposculptuur. In dit geval zal een littekentje gemaakt worden, dat loopt aan de onderrand van het tepelhof. In zeer zeldzame gevallen is er zo'n groot overschot aan huid, dat er nog een bijkomend litteken aan de onderrand van de borst dient gemaakt te worden om ook huid te verwijderen. Dit laatste is voornamelijk van toepassing op patiënten, die extreem vermagerd zijn.

Gynecomastie: de operatie en nazorg

Tenzij het over louter liposuctie/liposculptuur gaat, dient u voor deze operatie onder algemene anesthesie te zijn. U kan meestal op de dag van de operatie het ziekenhuis verlaten. Vervolgens dient u gedurende zes weken een drukverband te dragen rondom de borstkas, zowel overdag als 's nachts om zwelling en bloeduitstortingen te vermijden. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht, zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging nodig thuis. Wel is het aangewezen een absorberend verband onder het drukverband aan te brengen tegen lekkage van wondvocht. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak op de raadpleging binnen de week.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet ik mijn arts zeker contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.