Gynecomastie: de operatie en nazorg

Gynecomastie: de uitvoering van de operatie

Er bestaan verschillende technieken om de mannelijke borsten te verwijderen en het uitzicht van de borstkas te verbeteren. Ik kies steeds de techniek die de minste littekens achterlaat. Indien het probleem voornamelijk te wijten is aan een vetopstapeling (pseudo-gynaecomastie), zal gekozen worden voor liposuctie/liposculptuur. Deze ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd en zal nauwelijks littekens achterlaten. Indien de borstvorming voornamelijk te wijten is aan vorming van borstklierweefsel, dan gaat het om harder weefsel, dat niet kan verwijderd worden met liposuctie/liposculptuur. In dit geval zal een littekentje gemaakt worden, dat loopt aan de onderrand van het tepelhof. In zeer zeldzame gevallen is er zo'n groot overschot aan huid, dat er nog een bijkomend litteken aan de onderrand van de borst dient gemaakt te worden om ook huid te verwijderen. Dit laatste is voornamelijk van toepassing op patiënten, die extreem vermagerd zijn.

Gynecomastie: de operatie en nazorg

Tenzij het over louter liposuctie/liposculptuur gaat, dient u voor deze operatie onder algemene anesthesie te zijn. U kan meestal op de dag van de operatie het ziekenhuis verlaten. Vervolgens dient u gedurende zes weken een drukverband te dragen rondom de borstkas, zowel overdag als 's nachts om zwelling en bloeduitstortingen te vermijden. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht, zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging nodig thuis. Wel is het aangewezen een absorberend verband onder het drukverband aan te brengen tegen lekkage van wondvocht. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak op de raadpleging binnen de week.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet u uw arts zeker contacteren?

  • Indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt

Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...

 

09 11 2016

DIEP-flappen beter terugbetaald. AZ Monica neemt deel aan de nieuw conventie.

In juli 2016 was er witte rook dat borstreconstructies met DIEP-flappen beter zouden terugbetaald worden. Er waren evenwel nog veel onduidelijkheden, waardoor geen enkel ziekenhuis de nieuwe werkwijze wou toepassen.