Liposuctie: de operatie

Bij een liposuctie worden eerst de behandelzones afgetekend in overleg met de patiënt. Vervolgens wordt de huid ontsmet. De verschillende plaatsen waar een gaatje in de huid wordt gemaakt, worden verdoofd met een kleine injectie. Vervolgens worden gaatjes van ongeveer 0,5 cm in de huid gemaakt. Langs deze gaatjes wordt vervolgens nog een grote hoeveelheid plaatselijke verdoving onder de huid aangebracht. Eens de huid goed verdoofd is, zal met een trillend buisje onder de huid het vet worden weggezogen. Hierbij vraag ik herhaaldelijk om van positie te veranderen om op alle plaatsen een gelijkmatig resultaat te bekomen. Na de procedure wordt een drukpak (lipopanty) aangedaan en worden er absorberende verbandjes aangebracht op de insteekgaatjes. 



Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.