Liposuctie: het resultaat

Liposuctie: een blijvend resultaat?

JA!!

Liposuctie verwijdert vetcellen op de plaats waar deze zich ongewenst ophopen. Bij liposuctie is het effect op het lichaamssilhouet definitief op voorwaarde dat het lichaamsgewicht constant blijft. Enkel indien u sterk zou verdikken, zal u overal wat bijkomen, ook in de behandelde zones.

Liposuctie: huidoverschot na operatie?

Als de huid elastisch is, zal na het verwijderen van het onderhuidse vet, de huid samentrekken. Om dit te bevorderen dient men na de ingreep een spannend drukpak te dragen. Als er naast een te veel aan vet ook een te veel aan huid aanwezig is, raad ik u eerder een operatie aan waarbij eveneens de overtollige huid wordt verwijderd, zoals een armlift, dijlift, buikwand correctie, …

Liposuctie: wanneer zie ik resultaat?

Na uw liposuctie is het mogelijk dat u de eerste twee weken bloeduitstortingen ziet ter hoogte van de huid (blauwe plekken). De behandelde zones zijn opgezwollen en voelen harder aan na de operatie. Vooral ter hoogte van de buik kan het tot drie maanden duren alvorens dit verdwijnt. Ter hoogte van andere zones ziet u het resultaat na vier tot zes weken goed. Na een liposuctie is er tijdelijk een doof gevoel op de plaatsen die behandeld zijn. Dit verdwijnt vanzelf. De meeste patiënten beschrijven de hinder gedurende de eerste twee weken als spierpijn na overdreven sporten, dus eerder een stramheid dan pijn. Cellulitis of sinaasappelhuid is een probleem van de huid en zal door liposuctie niet verbeteren. Voor cellulitis bestaat geen blijvende behandeling. Wel bestaan er meerdere middeltjes om dit probleem voor bepaalde tijd te verminderen.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.