Liposuctie: het resultaat

Liposuctie: een blijvend resultaat?

JA!!

Liposuctie verwijdert vetcellen op de plaats waar deze zich ongewenst ophopen. Bij liposuctie is het effect op het lichaamssilhouet definitief op voorwaarde dat het lichaamsgewicht constant blijft. Enkel indien u sterk zou verdikken, zal u overal wat bijkomen, ook in de behandelde zones.

Liposuctie: huidoverschot na operatie?

Als de huid elastisch is, zal na het verwijderen van het onderhuidse vet, de huid samentrekken. Om dit te bevorderen dient men na de ingreep een spannend drukpak te dragen. Als er naast een te veel aan vet ook een te veel aan huid aanwezig is, raad ik u eerder een operatie aan waarbij eveneens de overtollige huid wordt verwijderd, zoals een armlift, dijlift, buikwand correctie, …

Liposuctie: wanneer zie ik resultaat?

Na uw liposuctie is het mogelijk dat u de eerste twee weken bloeduitstortingen ziet ter hoogte van de huid (blauwe plekken). De behandelde zones zijn opgezwollen en voelen harder aan na de operatie. Vooral ter hoogte van de buik kan het tot drie maanden duren alvorens dit verdwijnt. Ter hoogte van andere zones ziet u het resultaat na vier tot zes weken goed. Na een liposuctie is er tijdelijk een doof gevoel op de plaatsen die behandeld zijn. Dit verdwijnt vanzelf. De meeste patiënten beschrijven de hinder gedurende de eerste twee weken als spierpijn na overdreven sporten, dus eerder een stramheid dan pijn. Cellulitis of sinaasappelhuid is een probleem van de huid en zal door liposuctie niet verbeteren. Voor cellulitis bestaat geen blijvende behandeling. Wel bestaan er meerdere middeltjes om dit probleem voor bepaalde tijd te verminderen.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.