Liposuctie: het resultaat

Liposuctie: een blijvend resultaat?

JA!!

Liposuctie verwijdert vetcellen op de plaats waar deze zich ongewenst ophopen. Bij liposuctie is het effect op het lichaamssilhouet definitief op voorwaarde dat het lichaamsgewicht constant blijft. Enkel indien u sterk zou verdikken, zal u overal wat bijkomen, ook in de behandelde zones.

Liposuctie: huidoverschot na operatie?

Als de huid elastisch is, zal na het verwijderen van het onderhuidse vet, de huid samentrekken. Om dit te bevorderen dient men na de ingreep een spannend drukpak te dragen. Als er naast een te veel aan vet ook een te veel aan huid aanwezig is, raad ik u eerder een operatie aan waarbij eveneens de overtollige huid wordt verwijderd, zoals een armlift, dijlift, buikwand correctie, …

Liposuctie: wanneer zie ik resultaat?

Na uw liposuctie is het mogelijk dat u de eerste twee weken bloeduitstortingen ziet ter hoogte van de huid (blauwe plekken). De behandelde zones zijn opgezwollen en voelen harder aan na de operatie. Vooral ter hoogte van de buik kan het tot drie maanden duren alvorens dit verdwijnt. Ter hoogte van andere zones ziet u het resultaat na vier tot zes weken goed. Na een liposuctie is er tijdelijk een doof gevoel op de plaatsen die behandeld zijn. Dit verdwijnt vanzelf. De meeste patiënten beschrijven de hinder gedurende de eerste twee weken als spierpijn na overdreven sporten, dus eerder een stramheid dan pijn. Cellulitis of sinaasappelhuid is een probleem van de huid en zal door liposuctie niet verbeteren. Voor cellulitis bestaat geen blijvende behandeling. Wel bestaan er meerdere middeltjes om dit probleem voor bepaalde tijd te verminderen.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Verwittig uw arts indien u:

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.

 

21 08 2017

Liposuctie om artrose van de knieën te behandelen?

Prof. dr. P. Verdonck, orthopedist in AZ Monica is een pionier in de behandeling van artrose van de knieën. Tot op heden werd artrose vooral behandeld door de symptomen te verlichten. Aan de slijtage van het kraakbeen werd niets ...