Andere oorcorrecties

Oorlelverkleining

Oorlellen kunnen door veroudering te lang worden of te dik worden. Met een eenvoudige ingreep, onder plaatselijke verdoving, kan dit verholpen worden.  De procedure laat nauwelijks zichtbare littekens na. De ingreep draagt bij tot betere verhoudingen in het gelaat en heeft een verjongend effect.

Ingescheurde oorlellen:

Oorbelgaatjes kunnen te groot worden of zelfs doorscheuren door de rand van de oorlel. Dit gebeurt voornamelijk bij patiënten die de oorbellen tijdens de nacht aanhouden of zware ‘pendel’-oorbellen dragen. Onder plaatselijke verdoving kan dit hersteld worden. Na een zestal weken kunnen reeds nieuwe gaatjes worden geprikt.

Oorschelpverkleining (macrotia)

Wanneer de oorschelp globaal te groot is, kan deze in hoogte verkleind worden. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en is weinig pijnlijk. Men dient rekening te houden met een verband op de oren gedurende een tiental dagen. De gemiddelde hoogte voor een oorschelp bij vrouwen bedraagt 6cm en bij mannen 6,5cm.

Verwijderen stretchings

Wanneer iemand een stretching in de oorlel heeft gehad, blijft de oorlel misvormd als de streching niet langer gedragen wordt. Alvorens een heelkundige correctie te doen wordt de stretching best een drietal maanden uitgelaten.  De vorm van de oorlel kan verbeterd worden met een kleine ingreep.  De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur.  Om een mooie contour van de oorlel te bekomen volstaat het niet de opening te hechten, maar moeten alle stukjes oorlel als een puzzel in elkaar worden gepast. De littekentjes worden best verzorgd met siliconengel, zodat ze zo min mogelijk zichtbaar blijven.  Na herstel is het mogelijk om oorbellen te dragen, indien gewenst.