Andere oorcorrecties

Oorlelverkleining

Oorlellen kunnen door veroudering te lang worden of te dik worden. Met een eenvoudige ingreep, onder plaatselijke verdoving, kan dit verholpen worden.  De procedure laat nauwelijks zichtbare littekens na. De ingreep draagt bij tot betere verhoudingen in het gelaat en heeft een verjongend effect.

Ingescheurde oorlellen:

Oorbelgaatjes kunnen te groot worden of zelfs doorscheuren door de rand van de oorlel. Dit gebeurt voornamelijk bij patiënten die de oorbellen tijdens de nacht aanhouden of zware ‘pendel’-oorbellen dragen. Onder plaatselijke verdoving kan dit hersteld worden. Na een zestal weken kunnen reeds nieuwe gaatjes worden geprikt.

Oorschelpverkleining (macrotia)

Wanneer de oorschelp globaal te groot is, kan deze in hoogte verkleind worden. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en is weinig pijnlijk. Men dient rekening te houden met een verband op de oren gedurende een tiental dagen. De gemiddelde hoogte voor een oorschelp bij vrouwen bedraagt 6cm en bij mannen 6,5cm.

Verwijderen stretchings

Wanneer iemand een stretching in de oorlel heeft gehad, blijft de oorlel misvormd als de streching niet langer gedragen wordt. Alvorens een heelkundige correctie te doen wordt de stretching best een drietal maanden uitgelaten.  De vorm van de oorlel kan verbeterd worden met een kleine ingreep.  De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur.  Om een mooie contour van de oorlel te bekomen volstaat het niet de opening te hechten, maar moeten alle stukjes oorlel als een puzzel in elkaar worden gepast. De littekentjes worden best verzorgd met siliconengel, zodat ze zo min mogelijk zichtbaar blijven.  Na herstel is het mogelijk om oorbellen te dragen, indien gewenst. Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien er bloedverlies is langs het verband.
  • Indien een van beide oren meer pijn doet.
  • Indien jij of jouw kind zich ziek voelt.
  • Indien er etter uit de wonde komt.

Recent nieuws

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

24 05 2017

Nieuwe snelle manier van oorcorrectie: de 'ear fold'

De firma Allergan heeft een gouden clipje op de markt gebracht waarmee onder plaatselijke verdoving in enkele minuten een afstaand oor kan gecorrigeerd worden. De techniek is vooral geschikt voor volwassenen bij wie de afstaande...

 

24 08 2016

Onderste ooglidcorrectie zonder littekens

Wist u dat wallen onder de ogen niet steeds operatief moeten behandeld worden ? Indien er zich een groeve aftekent onder de ogen, volstaat het soms ...