Andere oorcorrecties

Oorlelverkleining

Oorlellen kunnen door veroudering te lang worden of te dik worden. Met een eenvoudige ingreep, onder plaatselijke verdoving, kan dit verholpen worden.  De procedure laat nauwelijks zichtbare littekens na. De ingreep draagt bij tot betere verhoudingen in het gelaat en heeft een verjongend effect.

Gescheurde oorlel herstellen:

Oorbelgaatjes kunnen te groot worden of zelfs doorscheuren door de rand van de oorlel. Dit gebeurt voornamelijk bij patiënten die de oorbellen tijdens de nacht aanhouden of zware ‘pendel’-oorbellen dragen. Onder plaatselijke verdoving kan dit hersteld worden. Na een zestal weken kunnen reeds nieuwe gaatjes worden geprikt.

Oorschelpverkleining (macrotia)

Wanneer de oorschelp globaal te groot is, kan deze in hoogte verkleind worden. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en is weinig pijnlijk. Men dient rekening te houden met een verband op de oren gedurende een tiental dagen. De gemiddelde hoogte voor een oorschelp bij vrouwen bedraagt 6cm en bij mannen 6,5cm.

Verwijderen stretchings

Wanneer iemand een stretching in de oorlel heeft gehad, blijft de oorlel misvormd als de streching niet langer gedragen wordt. Alvorens een heelkundige correctie te doen wordt de stretching best een drietal maanden uitgelaten.  De vorm van de oorlel kan verbeterd worden met een kleine ingreep.  De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur.  Om een mooie contour van de oorlel te bekomen volstaat het niet de opening te hechten, maar moeten alle stukjes oorlel als een puzzel in elkaar worden gepast. De littekentjes worden best verzorgd met siliconengel, zodat ze zo min mogelijk zichtbaar blijven.  Na herstel is het mogelijk om oorbellen te dragen, indien gewenst. Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien er bloedverlies is langs het verband.
  • Indien een van beide oren meer pijn doet.
  • Indien jij of jouw kind zich ziek voelt.
  • Indien er etter uit de wonde komt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.