Armlift: de operatie

Armlift: soorten operaties

Vaak is het probleem verslapping van de huid waardoor deze afhangt en eventueel rimpels vertoont. Dit duidt men aan als bat wings (vleermuisvleugels). Deze zijn het gevolg van overtollige huid en kunnen enkel verwijderd worden door het verwijderen van een stuk huid. Indien er een beperkt huidoverschot is, kan een kleine insnede ter hoogte van de oksel volstaan. Indien het over een grote hoeveelheid huidoverschot gaat, dient een insnede te worden gemaakt over de ganse lengte van de bovenarm. Het litteken bevindt zich dan aan de binnenzijde. Vaak zal er ook in deze laatste gevallen gelijktijdig liposuctie worden uitgevoerd. Zelden wordt het litteken verlengd tot in de oksel en zelfs tot op de borstkas. Zo kan er nog meer huid worden verwijderd. Vaak is het dan nodig dat het litteken in de okselplooi een zigzag maakt waardoor er zich een beter litteken zal vormen.

Armlift: de operatie en nazorg

Voor deze operatie dient u onder narcose te zijn. U mag meestal dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Indien er veel huid wordt verwijderd, wordt er soms een buisje (redondrain) onder de huid achtergelaten, waarlangs het wondvocht wordt afgezogen. In dit geval moet u eventueel een nacht in het ziekenhuis blijven. Tijdens de wondgenezing (ongeveer 2 weken) wordt het afgeraden de ellebogen volledig te plooien of de ellebogen boven het niveau van de schouders te tillen. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht, zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging nodig thuis.

Na enkele dagen mag u douchen. Bij uw vertrek uit het ziekenhuis wordt u een voorschrift voor pijnstillers meegegeven en krijgt u een afspraak op de raadpleging na een week.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

  • Indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • Indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • Indien 1 arm meer pijn doet en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.

 

21 08 2017

Liposuctie om artrose van de knieën te behandelen?

Prof. dr. P. Verdonck, orthopedist in AZ Monica is een pionier in de behandeling van artrose van de knieën. Tot op heden werd artrose vooral behandeld door de symptomen te verlichten. Aan de slijtage van het kraakbeen werd niets ...