Neuscorrectie : praktisch

Neuscorrectie: de operatie en nazorg

Het is best deze ingreep uit te voeren onder algemene anesthesie, zodat bloed en spoelvocht van de operatie uit de keel kunnen worden opgezogen en de luchtweg vrijblijft. Voor een kleine correctie van bijvoorbeeld de neustip kan u dezelfde dag nog naar huis, doch meestal verblijft u een nacht in het ziekenhuis. Na de ingreep bevindt er zich een spalk aan de buitenzijde van de neus. In zeldzame gevallen wordt ook een tampon in de neus aangebracht, die dan na één of meerdere dagen wordt verwijderd.

De eerste dagen zal ademhaling doorheen de neus moeilijk zijn. Het is mogelijk dat er wat licht bloederig wondvocht langs de neusgaten naar buiten loopt. Dit kan worden opgevangen met een kompresje, dat aan de wangen wordt vastgekleefd. Korstjes, die zich aan de neusgaten bevinden, worden best verwijderd met een wattenstokje met zuurstofwater. Gedurende een tweetal weken kan er zwelling en blauwverkleuring aanwezig zijn van het gelaat en de oogleden. Om dit te verminderen, raden wij aan om zware inspanningen te vermijden en niet plat te liggen of voorover te buigen. Meer tips en instructies vindt u onder nazorg (hyperlink maken).Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...