Neuscorrectie : praktisch

Neuscorrectie: de operatie en nazorg

Het is best deze ingreep uit te voeren onder algemene anesthesie, zodat bloed en spoelvocht van de operatie uit de keel kunnen worden opgezogen en de luchtweg vrijblijft. Voor een kleine correctie van bijvoorbeeld de neustip kan u dezelfde dag nog naar huis, doch meestal verblijft u een nacht in het ziekenhuis. Na de ingreep bevindt er zich een spalk aan de buitenzijde van de neus. In zeldzame gevallen wordt ook een tampon in de neus aangebracht, die dan na één of meerdere dagen wordt verwijderd.

De eerste dagen zal ademhaling doorheen de neus moeilijk zijn. Het is mogelijk dat er wat licht bloederig wondvocht langs de neusgaten naar buiten loopt. Dit kan worden opgevangen met een kompresje, dat aan de wangen wordt vastgekleefd. Korstjes, die zich aan de neusgaten bevinden, worden best verwijderd met een wattenstokje met zuurstofwater. Gedurende een tweetal weken kan er zwelling en blauwverkleuring aanwezig zijn van het gelaat en de oogleden. Om dit te verminderen, raden wij aan om zware inspanningen te vermijden en niet plat te liggen of voorover te buigen. Meer tips en instructies vindt u onder nazorg (hyperlink maken).Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.