Gynaecomastie: de voor- en nadelen

Na de ingreep zal u een littekentje hebben op de geopereerde borst. Daarnaast kan de gevoeligheid van de tepel verminderd zijn. Verwikkelingen na deze operatie zijn eerder zeldzaam en vaak niet ernstig. Zoals bij elke operatie kan een bloeduitstorting, vochtcollectie of infectie optreden. Door minstens een maand voor en na de ingreep niet te roken kan men de kans op wondproblemen aanzienlijk verminderen. Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u na ontslag uit het ziekenhuis voldoende beweegt. Vaak zal er na de ingreep wat plooivorming optreden rondom de tepel. Deze verdwijnt mettertijd. Indien er na de operatie een asymmetrie bestaat tussen beide zijden, of een overcorrectie kan een tweede ingreep noodzakelijk zijn. Bij deze operatie is het onvermijdelijk dat er nog een kleine hoeveelheid borstklierweefsel achterblijft achter de tepelhof. Hierdoor is het mogelijk dat er op termijn opnieuw een zekere vorm van borstontwikkeling optreedt. Het verbeterde uitzicht van de borstkas zal waarschijnlijk uw zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren, zowel in kleding als op het strand.


Gynaecomastie - een meer gespierde borstkas:

Gelijktijdig met het verwijderen van vet- en klierweefsel ter hoogte van de borstkas, kan ook de grote borstspier geaccentueerd worden. Dit gebeurt door vetinjecties onder de spier. Ook ter hoogte van de deltoïd spieren (schouders) is dit mogelijk om de borstkas breder te doen lijken. Daarnaast kunnen ter hoogte van de bovenarmen bepaalde zones worden geaccentueerd met high-definition liposuction.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet ik mijn arts zeker contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

01 06 2021

Informatiefilmpje borstreconstructie

Introductievideo over borstreconstructie naar aanleiding van een webinar georganiseerd door de zelfhulpgroep Naboram.

 

27 01 2021

Borstreconstructie op artistieke wijze in beeld gebracht

Een borstreconstructie helpt om het leven na een borstkankerbehandeling terug normaal te laten verlopen. Dit bewijst ook Marijke. Zij is zelf portretfotografe en stuurde ons deze foto’s om te delen.

 

07 10 2020

Breast Reconstruction Awareness day (BRA-day) gaat dit jaar digitaal op 21/10/2020

De BRA-day helpt vrouwen met borstkanker bij hun keuze voor een eventuele borstreconstructie. De plastisch chirurgen van alle Antwerpse borstklinieken doen mee aan dit initiatief.