Gynaecomastie: de voor- en nadelen

Na de ingreep zal u een littekentje hebben op de geopereerde borst. Daarnaast kan de gevoeligheid van de tepel verminderd zijn. Verwikkelingen na deze operatie zijn eerder zeldzaam en vaak niet ernstig. Zoals bij elke operatie kan een bloeduitstorting, vochtcollectie of infectie optreden. Door minstens een maand voor en na de ingreep niet te roken kan men de kans op wondproblemen aanzienlijk verminderen. Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u na ontslag uit het ziekenhuis voldoende beweegt. Vaak zal er na de ingreep wat plooivorming optreden rondom de tepel. Deze verdwijnt mettertijd. Indien er na de operatie een asymmetrie bestaat tussen beide zijden, of een overcorrectie kan een tweede ingreep noodzakelijk zijn. Bij deze operatie is het onvermijdelijk dat er nog een kleine hoeveelheid borstklierweefsel achterblijft achter de tepelhof. Hierdoor is het mogelijk dat er op termijn opnieuw een zekere vorm van borstontwikkeling optreedt. Het verbeterde uitzicht van de borstkas zal waarschijnlijk uw zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren, zowel in kleding als op het strand.


Gynaecomastie - een meer gespierde borstkas:

Gelijktijdig met het verwijderen van vet- en klierweefsel ter hoogte van de borstkas, kan ook de grote borstspier geaccentueerd worden. Dit gebeurt door vetinjecties onder de spier. Ook ter hoogte van de deltoïd spieren (schouders) is dit mogelijk om de borstkas breder te doen lijken. Daarnaast kunnen ter hoogte van de bovenarmen bepaalde zones worden geaccentueerd met high-definition liposuction.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet ik mijn arts zeker contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

10 02 2020

NABORAM infoavond over borstreconstructie

NABORAM is een zelfhulpgroep voor patiënten met borstkanker. Het is reeds de vierde keer dat dr. Colpaert een voordracht zal geven over alle mogelijkheden van borstreconstructie, de voor- en nadelen, nieuwe technieken, kostprijs, herstel,… Met ruimte om zelf vragen te stellen.

 

09 11 2016

DIEP-flappen beter terugbetaald. AZ Monica neemt deel aan de nieuw conventie.

In juli 2016 was er witte rook dat borstreconstructies met DIEP-flappen beter zouden terugbetaald worden. Er waren evenwel nog veel onduidelijkheden, waardoor geen enkel ziekenhuis de nieuwe werkwijze wou toepassen. 

 

08 03 2016

Informatiedag rond erfelijke borstkanker

Op 23 april vindt reeds voor de derde maal het BRCA congres plaats. Ditmaal is de locatie in Limburg (campus Diepenbeek gebouw D). Dr. Colpaert is opnieuw uitgenodigd om ...