Gynecomastie: de voor en nadelen

Na de ingreep zal u een littekentje hebben op de geopereerde borst. Daarnaast kan de gevoeligheid van de tepel verminderd zijn. Verwikkelingen na deze operatie zijn eerder zeldzaam en vaak niet ernstig. Zoals bij elke operatie kan een bloeduitstorting, vocht collectie of infectie optreden. Door minstens een maand voor en na de ingreep niet te roken kan men de kans op wondproblemen aanzienlijk verminderen. Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u na ontslag uit het ziekenhuis voldoende beweegt. Vaak zal na de ingreep er wat plooivorming optreden rondom de tepel. Deze verdwijnt metertijd. Indien er na de operatie een asymmetrie bestaat tussen beide borsten, of een overcorrectie kan een tweede ingreep noodzakelijk zijn. Bij deze operatie is het onvermijdelijk dat er nog een kleine hoeveelheid borstklierweefsel achterblijft achter de tepelhof. Hierdoor is het mogelijk dat er op termijn opnieuw een zekere vorm van borstontwikkeling optreedt. Het verbeterde uitzicht van de borstkas zal waarschijnlijk uw zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren, zowel in kleding als op het strand.Gynaecomastie voor en na

Gynaecomastie voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet u uw arts zeker contacteren?

  • Indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • indien een borst meer pijn doet of meer zwelt

Recent nieuws

 

10 02 2020

NABORAM infoavond over borstreconstructie

NABORAM is een zelfhulpgroep voor patiënten met borstkanker. Het is reeds de vierde keer dat dr. Colpaert een voordracht zal geven over alle mogelijkheden van borstreconstructie, de voor- en nadelen, nieuwe technieken, kostprijs, herstel,… Met ruimte om zelf vragen te stellen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.