Oorcorrectie: voor wie is het?

Afstaande oren (flaporen) kunnen gecorrigeerd worden vanaf de leeftijd van vier jaar. Een ingreep op een vroegere leeftijd is af te raden omdat de groei van het oor verstoord wordt. Bij jonge kinderen wordt de ingreep meestal uitgevoerd om te voorkomen dat zij geplaagd worden. Bij oudere kinderen zijn pesterijen de meest voorkomende aanleiding om afstaande oren te laten corrigeren. Volwassenen wensen meestal een oor correctie om esthetische redenen. De last die men van deze ingreep ondervindt, is minder naar mate hij op jongere leeftijd wordt uitgevoerd.

Oorcorrectie: op welke leeftijd?

Wanneer bij de geboorte reeds zichtbaar is dat de oorschelp een afwijkende vorm heeft, wordt best voor de leeftijd van acht weken gestart met splinting. De meest gebruikte apparaatjes hiervoor zijn de EarWell of de EarBuddies. Voor beide systemen is het aangewezen dat dit door de plastisch chirurg wordt aangelegd. De beste resultaten worden bekomen, indien in de eerste week na de geboorte wordt begonnen.

Een operatieve ingreep kan vanaf de leeftijd van 4 jaar. Om pestgedrag te vermijden, wordt de ingreep best uitgevoerd alvorens men het eerste leerjaar aanvangt.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien er bloedverlies is langs het verband.
  • Indien een van beide oren meer pijn doet.
  • Indien jij of jouw kind zich ziek voelt.
  • Indien er etter uit de wonde komt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.