Dijlift: de nadelen

Na de operatie zal u littekens hebben. Daarnaast kan er verminderde gevoeligheid zijn ter hoogte van de dijen en de knieregio. Verwikkelingen na een dijlift zijn zelden ernstig. Nabloeding of infectie kunnen optreden. Soms voelt men een onderhuidse verharding die het gevolg kan zijn van een vochtophoping. Deze verdwijnt spontaan na enkele weken tot maanden. Indien ze ongemak veroorzaakt kan ze op de raadpleging eenvoudig worden aangeprikt en leeggezogen.

Indien de wonde onder veel spanning staat, kan de wondgenezing vertraagd zijn en kan de naad openkomen. Vertraagde wondgenezing komt vaker voor bij patiënten die roken, suikerziekte hebben of overgewicht vertonen. Dit betekent dat er een wonde optreedt op de plaats van de hechting. Deze wonde zal moeten verzorgd worden gedurende meerdere weken tot ze volledig genezen is. Er kan een bloedklonter in de aders van de benen optreden (diep veneuze thrombose), vooral bij patiënten met een verhoogd risico hiervoor. Om dit te voorkomen is het vooral belangrijk dat u na de operatie voldoende beweegt.  In bepaalde gevallen zullen er steunkousen en bloedverdunners worden voorgeschreven.

De benen kunnen gedurende enkele weken oedeem vertonen. Dit betekent dat ook de enkels en voeten licht gezwollen zijn. Het ongemak hiervan kan men verminderen door te rusten met de benen in hoogstand of door steunkousen.Wanneer moet ik mijn arts contacteren ?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.