Lipofilling

Lipofilling: wat is het?

Men kan vet van de billen of de buik gebruiken om in te spuiten in het gelaat op plaatsen waar men meer volume wenst. Zo kunnen bijvoorbeeld de lippen worden vergroot of de jukbeenderen meer geaccentueerd worden.

Lipofilling: hoe werkt het?

Er wordt vet afgezogen van bijvoorbeeld de billen of de buik zoals bij een liposuctie/liposculptuur. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Door dat er slechts een kleine hoeveelheid vet wordt verwijderd zal dit nauwelijks zichtbaar zijn. Vervolgens wordt het vet gezuiverd (Coleman techniek) en wordt het ingespoten onder de huid. Dit vet zal voor een groot deel opnieuw vastgroeien en zo op een natuurlijke wijze volume aanbrengen.

Lipofilling: de voordelen

Veroudering in het gelaat gaat gepaard met verlies aan volume van bijvoorbeeld de wangen of de lippen. Indien men dit volume herstelt, geeft dit een jonger en frisser voorkomen. Het vet kan geïnjecteerd worden via zeer kleine gaatjes die nagenoeg onzichtbare littekens achterlaten. Doordat eigen vet wordt gebruikt zijn afstotingsreactie niet mogelijk. Het resultaat is in principe blijvend. De groeifactoren in het vet hebben ook een gunstige invloed op de huidkwaliteit.

Lipofilling: de nadelen

Het verschil met de injectie van een filler bestaat in het feit dat het een meer ingrijpende procedure is. Eerst moet immers vet worden opgezogen. Daarnaast gebeurt de injectie met een grotere naald of canule zodat plaatselijke verdoving in het gezicht altijd noodzakelijk is. De zwelling die optreedt na de ingreep is ook meer uitgesproken. Daarnaast kunnen er soms blauwe plekken optreden. Het is onvoorspelbaar hoeveel het geïnjecteerde vet zal vastgroeien en dus zal resultaat geven. Hierdoor moet soms de procedure herhaald worden. Indien men sterk in lichaamsgewicht zou toenemen, is het mogelijk dat ook het vet in het gelaat verder zal opzwellen. Hoewel het om een beperkte operatie gaat zijn ook verwikkelingen zoals bloeding, infectie en littekenproblemen niet uit te sluiten. Toch is dit zeer uitzonderlijk.

Lipofilling: Wat is stamceltherapie van de huid?

Het is mogelijk om uit het afgezogen vet enkel de stamcellen te zuiveren.  Deze stamcellen kunnen worden opgelost in een vloeistof en zijn zo dun genoeg zodat ze met een dun naaldje in de lederhuid kunnen worden geïnjecteerd.   Deze techniek is relatief eenvoudig uit te voeren.   Hoewel er reeds zeer gunstige effecten op huidverjonging zijn beschreven, zijn de resultaten minder te garanderen dan bij Hyaluronzuur vullers.   Indien u echter op zoek bent naar een behandeling van huidverjonging van grotere oppervlakten zoals de decolletéregio, de armen maar ook het gelaat, kan deze mogelijkheid op de raadpleging worden besproken.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...