Buikwandcorrectie: in combinatie met andere correcties

Buikwandcorrectie: aanpak van de buikspieren

Indien de rechte buikspieren verslapt zijn, kunnen deze worden hersteld tijdens dezelfde operatie. Dit heeft doorgaans een gunstige invloed op de taille, het uitpuilen van de buik en het postuur. Dit probleem zien wij vaak na zwangerschap of extreme vermagering.

Buikwandcorrectie: combinatie van correcties

Na een zorgvuldige analyse op de consultatie, zal ik soms kleine bijkomende correcties voorstellen. Deze kunnen het resultaat sterk verbeteren, zonder de operatie noemenswaardig zwaarder te maken. Sommige patiënten zullen een beter resultaat bekomen door een ander type buikwandcorrectie dan de klassieke procedure. Hieronder vindt U de meest voorkomende oplossingen.

Liposuctie:

Indien er zich te veel vet bevindt ter hoogte van de bovenbuik of taille, wordt tijdens dezelfde operatie een liposuctie / liposculptuur uitgevoerd om het uitzicht verder te verbeteren.

Navelcorrectie:

Alleszins wordt het uitzicht van de navel verbeterd bij een buikwandcorrectie. Indien er een navelbreuk aanwezig is, kan deze gelijktijdig worden hersteld, maar dit zorgt wel voor een verhoogde kans op wondgenezingsproblemen.

Pubislift (schaamheuvel lift):

Voornamelijk bij patiënten na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) puilt de schaamheuvel vaak uit of is deze doorgezakt. Zonder bijkomende littekens kan dit worden gecorrigeerd bij een buikwandcorrectie. Dit gebeurt door extra huid weg te nemen net boven de schaamheuvel en deze inwendig naar boven toe op te spannen.

Body lift:

Bij patiënten na een vermageringsoperatie is het soms nodig ook overtollige huid te verwijderen van de taille en de rug. Indien dit tijdens de zelfde operatie gebeurt, geeft dit een litteken dat als een broeksriem rond de buik loopt. Het voordeel is dat men zo ook een lifting bekomt van de billen en de buitenzijde van de dijen. Bij patiënten met een groot overschot aan huid is dit bovendien een oplossing om "ezelsoren" aan de uiteinden van het litteken te vermijden. Meer informatie hierover vindt U hier.

Ankervormig litteken (Fleur-de-Lys buikwandplastie):

In uitzonderlijke gevallen zal ik de patiënt aanraden om de operatie uit te voeren via een ankervormig litteken. Deze techniek laat uiteraard een meer zichtbaar litteken achter, doch betekent voor sommige patiënten een groot voordeel. Zo zullen patiënten met littekens in de bovenbuik een veel betere wondgenezing hebben. Patiënten, die reeds een litteken hebben dat verticaal over de middellijn loopt, zullen geen bijkomende littekens hebben en toch kunnen genieten van een grotere hoeveelheid huid en vet die verwijderd wordt.Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.