Borstvergroting: de maat

Hoe bepaal je de maat van een borstvergroting?

Als vuistregel geldt dat best voor een implantaat wordt gekozen dat de proporties van uw figuur verbetert en nog een natuurlijk voorkomen heeft.

Voor elke patiënt kan bepaald worden welke afmetingen de borst moet hebben om hieraan te voldoen. Toch kan afhankelijk van de wensen van de patiënte er nog bepaald worden, welke vergroting wordt nagestreefd.

Hieronder volgen enkele tips, die kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat :

  • Wees openhartig: door duidelijk uw wensen te formuleren is er een goede communicatie van in het begin mogelijk en kunnen misverstanden over uw wensen worden vermeden.
  • Foto's: soms kunnen foto's die u zelf meebrengt mij een beter inzicht geven in wat u een goed figuur vindt. Let er wel op dat de mensen op de foto's dezelfde lichaamsbouw als u hebben.
  • Beha cupmaat: het is meestal geen goed idee om te zeggen welke cupmaat u nastreeft. Er bestaan immers grote verschillende tussen de verschillende lingeriemerken en modellen. Hierdoor kan er een misverstand optreden.
  • Proefimplantaten: op de raadpleging zijn implantaten van verschillende maten beschikbaar, die u in uw beha kan passen. Zelf kan u dit thuis ook nabootsen door zakjes rijst van verschillende volumes in uw beha te passen. U zult merken dat hetzelfde volume een heel andere indruk kan geven bij verschillende kleding.
  • Blijf realistisch: groter is niet altijd beter. Te overdreven grote implantaten kunnen uw figuur uit proportie brengen. Ze maken de borsten meer gevoelig voor doorzakken. Grote implantaten kunnen ook de indruk wekken dat u overgewicht hebt.
  • De beste aanpak is om implantaten te kiezen die lijken op een natuurlijk deel van uw lichaam. Uiteraard zal ik op de raadpleging hieraan uitgebreid aandacht besteden en hier uitleg over verstrekken.
  • 3D Simulaties : Op de consultatie is een computerprogramma beschikbaar, waarmee 3D simulaties van uw lichaam voor-en na de operatie worden gemaakt. Door verschillende maten en vormen te proberen,  kan u aangeven wat uw wensen zijn.


Borstvergroting voor en na

Borstvergroting voor en na

Van esthetische operaties zoals borstvergroting mogen geen voor-en nafoto's worden getoond op de website.  U kan deze wel bekijken op de raadpleging.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Dr Colpaert wilt u doorheen een comfortabele en vertrouwensvolle genezing zullen loodsen. Uw behandeling duurt tot er een volledig herstel is. U bent dus altijd welkom.

Wanneer moet u uw arts zeker contacteren ?

  • indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • indien één borst meer pijn doet en/of meer zwelt

Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

05 06 2017

AZ-Monica behaalt JCI-label

Op 29/04/2017 behaalde de AZ Monica Ziekenhuizen het kwaliteitslabel van de Joint Commission International (JCI). Dit is een organisatie voor kwaliteitscontrole van ziekenhuizen.Gedurende twee jaar heeft het ziekenhuis kwaliteitsverbeterende ...

 

09 11 2016

DIEP-flappen beter terugbetaald. AZ Monica neemt deel aan de nieuw conventie.

In juli 2016 was er witte rook dat borstreconstructies met DIEP-flappen beter zouden terugbetaald worden. Er waren evenwel nog veel onduidelijkheden, waardoor geen enkel ziekenhuis de nieuwe werkwijze wou toepassen.