Borstvergroting: de maat

Hoe bepaal je de maat van een borstvergroting?

Als vuistregel geldt dat best voor een implantaat wordt gekozen dat de proporties van uw figuur verbetert en nog een natuurlijk voorkomen heeft.

Voor elke patiënt kan bepaald worden welke afmetingen de borst moet hebben om hieraan te voldoen. Toch kan afhankelijk van de wensen van de patiënte er nog bepaald worden, welke vergroting wordt nagestreefd.

Hieronder volgen enkele tips, die kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat :

  • Wees openhartig: door duidelijk uw wensen te formuleren is er een goede communicatie van in het begin mogelijk en kunnen misverstanden over uw wensen worden vermeden.
  • Foto's: soms kunnen foto's die u zelf meebrengt mij een beter inzicht geven in wat u een goed figuur vindt. Let er wel op dat de mensen op de foto's dezelfde lichaamsbouw als u hebben.
  • Beha cupmaat: het is meestal geen goed idee om te zeggen welke cupmaat u nastreeft. Er bestaan immers grote verschillende tussen de verschillende lingeriemerken en modellen. Hierdoor kan er een misverstand optreden.
  • Proefimplantaten: op de raadpleging zijn implantaten van verschillende maten beschikbaar, die u in uw beha kan passen. Zelf kan u dit thuis ook nabootsen door zakjes rijst van verschillende volumes in uw beha te passen. U zult merken dat hetzelfde volume een heel andere indruk kan geven bij verschillende kleding.
  • Blijf realistisch: groter is niet altijd beter. Te overdreven grote implantaten kunnen uw figuur uit proportie brengen. Ze maken de borsten meer gevoelig voor doorzakken. Grote implantaten kunnen ook de indruk wekken dat u overgewicht hebt.
  • De beste aanpak is om implantaten te kiezen die lijken op een natuurlijk deel van uw lichaam. Uiteraard zal ik op de raadpleging hieraan uitgebreid aandacht besteden en hier uitleg over verstrekken.
  • 3D Simulaties : Op de consultatie is een computerprogramma beschikbaar, waarmee 3D simulaties van uw lichaam voor-en na de operatie worden gemaakt. Door verschillende maten en vormen te proberen,  kan u aangeven wat uw wensen zijn.


Borstvergroting voor en na

Borstvergroting voor en na

Van esthetische operaties zoals borstvergroting mogen geen voor-en nafoto's worden getoond op de website.  U kan deze wel bekijken op de raadpleging.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts hebt
  • indien één borst meer pijn doet en/of meer zwelt

Recent nieuws

 

01 06 2021

Informatiefilmpje borstreconstructie

Introductievideo over borstreconstructie naar aanleiding van een webinar georganiseerd door de zelfhulpgroep Naboram.

 

27 01 2021

Borstreconstructie op artistieke wijze in beeld gebracht

Een borstreconstructie helpt om het leven na een borstkankerbehandeling terug normaal te laten verlopen. Dit bewijst ook Marijke. Zij is zelf portretfotografe en stuurde ons deze foto’s om te delen.

 

07 10 2020

Breast Reconstruction Awareness day (BRA-day) gaat dit jaar digitaal op 21/10/2020

De BRA-day helpt vrouwen met borstkanker bij hun keuze voor een eventuele borstreconstructie. De plastisch chirurgen van alle Antwerpse borstklinieken doen mee aan dit initiatief.