Liposuctie: de voor-en nadelen

Liposuctie: de voordelen

Liposuctie kan bij de meeste mensen worden uitgevoerd onder lokale anesthesie. De ingreep is zo veiliger en het herstel is sneller. Mede door het gebruik van heel fijne afzuigbuisjes (canules) zullen er minder bloeduitstortingen zijn en zal de pijn beperkt zijn. De meeste patiënten kunnen daags na de liposuctie hun beroepsactiviteiten hervatten. Doordat u tijdens de ganse procedure wakker bent en geen pijn voelt, kan u geregeld van positie veranderen.  Het is zelf mogelijk om recht te staan.  Hierdoor kunnen we een mooier resultaat bekomen dan bij algemene anesthesie. Een verblijf in het ziekenhuis is bovendien niet noodzakelijk.

Liposuctie: de nadelen

Een liposuctie is meestal onder lokale anesthesie en dus moet men eerst enkele prikjes kunnen verdragen. Patiënten die angstig zijn voor de prikjes kiezen best voor een algemene anesthesie. Liposculptuur behoort tot de veiligste esthetische ingrepen. Er zijn ook aan deze ingreep risico's verbonden zoals een nabloeding, een infectie, problemen met de littekentjes, huidonregelmatigheden, reacties op de lokale anesthesie, een asymmetrisch resultaat of een overcorrectie. Elke operatie verhoogt de kans op het ontwikkelen van een bloedklonter in de aders van de benen. Hiervoor is het belangrijk dat u onmiddellijk na de ingreep voldoende beweegt.

Is liposculptuur dan niet gevaarlijk zoals men soms in het nieuws hoort?

Ook al worden er bij liposculptuur geen grote insneden gemaakt, toch is dit een operatie. Dat betekent dat enkel een arts met een opleiding in chirurgische ingrepen de nodige bekwaamheid heeft om de ingreep uit te voeren. Bij de verhalen die in het nieuws kwamen, ging het vaak om niet-chirurgen die een te hoge dosis medicatie toedienden of een te grote hoeveelheid vet verwijderden. Uit veiligheidsoverweging worden dan ook steeds dosissen medicatie gebruikt, die ruim binnen de veilige marges blijven. Indien er te veel vet dient te worden weggezogen, zal gekozen worden om dit in twee sessies uit te voeren. Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.