Wat maakt een buikwandcorrectie geslaagd ?

Een buikwandcorrectie is meer dan het wegnemen van overtollige huid van de buik. Vaak zijn bijkomende procedures nodig om een strak silhouet te herstellen :

  1. Liposuctie: indien er zich veel vet op de buik bevindt, is liposuctie noodzakelijk. Dit niet enkel om een mooi resultaat te bekomen, maar ook om de operatie veiliger te maken. De bloeddoorstroming in een dikke huidflap is doorgaans slechter dan wanneer het vet eerst verwijderd wordt.
  2. Schaamheuvellift.
  3. Laag gepositioneerd litteken: een litteken dat geen mooie curve vormt of te hoog gepositioneerd is, kan niet weggestoken worden achter een bikinibroek of slip.  Dit zorgt voor een slechter esthetisch resultaat.  Gespecialiseerde plastisch chirurgen zullen dit steeds vermijden.  
  4. Mooie littekens: Uiteraard is het doel een litteken dat zo weinig mogelijk zichtbaar is. Dit is het meest belangrijk ter hoogte van de navel. Hiervoor is het belangrijk dat geen hechtingen aan de buitenkant worden gebruikt en dat de littekens zich aan de binnenkant van de navel bevinden. Voor het litteken van de onderbuik is het niet alleen belangrijk dat de wonde zorgvuldig wordt gehecht. Het is ook belangrijk dat er geen infectie optreedt, niet te veel spanning op de naad zit en dat het litteken zo nodig wordt nabehandeld met siliconenpleisters.
  5. Correctie rectus diastase: indien de buikspieren verslapt zijn en dit niet gecorrigeerd wordt, zal men geen platte buik hebben. Bovendien zal ook de taille niet gedefinieerd zijn. 
  6. Diep veneuze trombose preventie: een buikwandcorrectie stelt de patiënt bloot aan een verhoogd risico op diep veneuze trombose (bloedklonter in de aders van de benen). Een veilige operatie vereist steeds preventieve maatregelen zoals bloedverdunnende spuitjes en drukkousen. 


Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.



Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.