Wat maakt een buikwandcorrectie geslaagd ?

Een buikwandcorrectie is meer dan het wegnemen van overtollige huid van de buik. Vaak zijn bijkomende procedures nodig om een strak silhouet te herstellen :

  1. Liposuctie: indien er zich veel vet op de buik bevindt, is liposuctie noodzakelijk. Dit niet enkel om een mooi resultaat te bekomen, maar ook om de operatie veiliger te maken. De bloeddoorstroming in een dikke huidflap is doorgaans slechter dan wanneer het vet eerst verwijderd wordt.
  2. Schaamheuvellift.
  3. Laag gepositioneerd litteken: een litteken dat geen mooie curve vormt of te hoog gepositioneerd is, kan niet weggestoken worden achter een bikinibroek of slip.  Dit zorgt voor een slechter esthetisch resultaat.  Gespecialiseerde plastisch chirurgen zullen dit steeds vermijden.  
  4. Mooie littekens: Uiteraard is het doel een litteken dat zo weinig mogelijk zichtbaar is. Dit is het meest belangrijk ter hoogte van de navel. Hiervoor is het belangrijk dat geen hechtingen aan de buitenkant worden gebruikt en dat de littekens zich aan de binnenkant van de navel bevinden. Voor het litteken van de onderbuik is het niet alleen belangrijk dat de wonde zorgvuldig wordt gehecht. Het is ook belangrijk dat er geen infectie optreedt, niet te veel spanning op de naad zit en dat het litteken zo nodig wordt nabehandeld met siliconenpleisters.
  5. Correctie rectus diastase: indien de buikspieren verslapt zijn en dit niet gecorrigeerd wordt, zal men geen platte buik hebben. Bovendien zal ook de taille niet gedefinieerd zijn. 
  6. Diep veneuze trombose preventie: een buikwandcorrectie stelt de patiënt bloot aan een verhoogd risico op diep veneuze trombose (bloedklonter in de aders van de benen). Een veilige operatie vereist steeds preventieve maatregelen zoals bloedverdunnende spuitjes en drukkousen. 


Buikwandcorrectie voor en na

Buikwandcorrectie voor en na

De foto's voor en na geven je een goed beeld van wat je mag verwachten. Neem een kijkje in het foto album.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde.
  • Indien je je onwel voelt, of koorts heeft.
  • Indien je meer pijn voelt of een zwelling opmerkt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.