Borstvergroting: voor en nadelen

Borstvergroting: na de ingreep

Na de ingreep zal u littekens hebben. Daarnaast kan de gevoeligheid van de tepel verminderd zijn. Na een borstoperatie kan u nog gewoon een mammografie laten uitvoeren, mits U de radioloog op de hoogte brengt. Een borst vergroting heeft geen invloed op het geven van borstvoeding.

Verwikkelingen na een borst vergroting zijn eerder zeldzaam en vaak niet ernstig. Zoals bij elke operatie kan een bloeding, vochtcollectie of infectie optreden. Soms kan een bloedklonter in de aders van de benen optreden, vooral bij vrouwen met een verhoogd risico hiervoor. Plooien in het implantaat kunnen zichtbaar zijn. Het is niet zeker dat een implantaat levenslang meegaat. Indien het implantaat lekt, moet het vervangen worden. Kapselvorming betekent dat er zich rond het implantaat een schil van hard littekenweefsel vormt, waardoor de borst hard aanvoelt, pijn doet of misvormd wordt. Eventueel moet het implantaat verwijderd worden.

Borstvergroting: borstkankerrisico

Borstimplantaten zijn gemaakt van siliconen. Dit is het meest onderzochte implantaatmateriaal waarvan men zeker weet dat het geen verhoogde kans geeft op borstkanker of systeemziekte. Vrouwen met borstimplantaten kunnen even goed een mammografie of echografie laten uitvoeren als andere vrouwen. Het is wel aangewezen dit vooraf te melden aan de radioloog zodat er hiermee rekening kan worden gehouden om al het borstklierweefsel in beeld te brengen. Er bestaan ook borstimplantaten waarvan de schil bedekt is met een laagje polyurethaan (mousse). Hiermee bestaat niet dezelfde grote ervaring als met siliconen zodat het gebruik hiervan best nog gereserveerd wordt voor specifieke indicaties zoals ernstige kapselvorming.

Er bestaat één type gezwel dat zich specifiek kan vormen in het kapsel rond een borstprothese. Dit gezwel noemt het anaplastisch grootcellig lymfoom (ALCL). Dit is uiterst zeldzaam. Het ALCL geeft als symptoom meestal een plotse vochtophoping rond een borstprothese meer dan één jaar na de operatie. Dit gezwel is doorgaans weinig agressief en kan goed worden behandeld. Daarom is het belangrijk dat elke vochtcollectie rond een borstprothese wordt onderzocht, zodat deze zeldzame ziekte kan worden uitgesloten.Borstvergroting voor en na

Borstvergroting voor en na

Van esthetische operaties zoals borstvergroting mogen geen voor-en nafoto's worden getoond op de website.  U kan deze wel bekijken op de raadpleging.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Dr Colpaert wilt u doorheen een comfortabele en vertrouwensvolle genezing zullen loodsen. Uw behandeling duurt tot er een volledig herstel is. U bent dus altijd welkom.

Wanneer moet u uw arts zeker contacteren ?

  • indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • indien één borst meer pijn doet en/of meer zwelt

Recent nieuws

 

10 02 2020

NABORAM infoavond over borstreconstructie

NABORAM is een zelfhulpgroep voor patiënten met borstkanker. Het is reeds de vierde keer dat dr. Colpaert een voordracht zal geven over alle mogelijkheden van borstreconstructie, de voor- en nadelen, nieuwe technieken, kostprijs, herstel,… Met ruimte om zelf vragen te stellen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.