Dijlift: de operatie

Dijlift: de operatie en nazorg

Deze operatie gebeurt onder algemene anesthesie. U mag dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Indien er veel huid wordt verwijderd wordt er een buisje (redondrain) onder de huid achtergelaten langswaar het wondvocht wordt afgezogen. In dit geval moet u een nacht in het ziekenhuis blijven. Vooral de insnede in de liesregio is gedurende enkele weken pijnlijk bij het zitten. Hiervoor worden dan ook voldoende pijnstillers voorgeschreven. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Er is geen wondverzorging thuis. Wel wordt aangeraden droge absorberende kompressen tegen de wonde te plaatsen om de wonde droog te houden en te beschermen tegen transpiratie. Na enkele dagen mag u douchen. U dient voldoende rond te stappen doch zware inspanningen worden best vermeden. Ook doorzitten op een harde ondergrond kan de wonde opentrekken en wordt best vermeden. 

Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak op de raadpleging binnen de week.

Dijlift: soorten operaties

Indien er zich nog overtollig vet bevindt aan de binnenzijde van de dijen zal dit altijd met een liposuctie/liposculptuur worden verwijderd. De overtollige huid dient te worden weggesneden. Bij een beperkt huidoverschot kan een insnede in de liesregio volstaan (horizontale dijlift). Dit litteken is uiteraard weinig zichtbaar. Bij een groot overschot wordt een insnede gemaakt aan de binnenzijde van de dij vanaf de lies tot aan de knie (verticale dijlift).

Dijlift: corrigeren van de buitenzijde van de dijen

Vetophopingen aan de buitenzijde van de dijen worden meestal gecorrigeerd met liposuctie/liposculptuur. Meer informatie hierover vindt u hier. Het is zelden dat er zich op deze plaats veel huidoverschot bevindt. Indien dit toch het geval is kan dit gecorrigeerd worden met een bodylift. Meer informatie hierover vindt u hier.Wanneer moet ik mijn arts contacteren ?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren.