Dijlift: de operatie

Dijlift: de operatie en nazorg

Deze operatie gebeurt onder algemene anesthesie. U mag dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Indien er veel huid wordt verwijderd wordt er een buisje (redondrain) onder de huid achtergelaten langswaar het wondvocht wordt afgezogen. In dit geval moet u een nacht in het ziekenhuis blijven. Vooral de insnede in de liesregio is gedurende enkele weken pijnlijk bij het zitten. Hiervoor worden dan ook voldoende pijnstillers voorgeschreven. De huid wordt aan de binnenzijde gehecht zodat er geen draadjes moeten verwijderd worden. Dagelijks worden droge absorberende kompressen tegen de wonde geplaatst om de wonde droog te houden en te beschermen tegen transpiratie. Na enkele dagen mag u douchen. U dient voldoende rond te stappen doch zware inspanningen worden best vermeden. Ook doorzitten op een harde ondergrond kan de wonde opentrekken en wordt best vermeden.  Het gebruik van een plastuit en toiletverhoger worden aangeraden om druk op de wondnaad bij toiletbezoek te vermijden.  

Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak op de raadpleging binnen de week.

Dijlift: soorten operaties

Indien er zich nog overtollig vet bevindt aan de binnenzijde van de dijen zal dit altijd met een liposuctie/liposculptuur worden verwijderd. De overtollige huid dient te worden weggesneden. Bij een beperkt huidoverschot kan een insnede in de liesregio volstaan (horizontale dijlift). Dit litteken is uiteraard weinig zichtbaar. Bij een groot overschot wordt een insnede gemaakt aan de binnenzijde van de dij vanaf de lies tot aan de knie (verticale dijlift).

Dijlift: corrigeren van de buitenzijde van de dijen

Vetophopingen aan de buitenzijde van de dijen worden meestal gecorrigeerd met liposuctie/liposculptuur. Meer informatie hierover vindt u hier. Het is zelden dat er zich op deze plaats veel huidoverschot bevindt. Indien dit toch het geval is kan dit gecorrigeerd worden met een bodylift. Meer informatie hierover vindt u hier.Wanneer moet ik mijn arts contacteren ?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien een been meer pijn doen en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.