Neuscorrectie - voor wie?

Neuscorrectie: voor wie is het?

Patiënten die ontevreden zijn over het uitzicht van hun neus kunnen een neuscorrectie laten uitvoeren. In dat geval gaat het om een esthetische neuscorrectie. Hierover gaat het voornamelijk op deze pagina.

Problemen van de neusdoorgankelijkheid of veranderingen van de neus na een ongeval kunnen ook een neus correctie noodzakelijk maken. Dan spreekt men van een functionele neuscorrectie.

Neuscorrectie: is een operatie steeds noodzakelijk?

Zeer kleine correcties, voornamelijk van onregelmatigheden of volumetekort, kunnen worden opgelost met fillers

Soms ligt een terugwijkende kin aan de grondslag van een neus die te groot lijkt. In dat geval zal geen neuscorrectie, doch eerder een kincorrectie worden aanbevolen. Dit kan soms ook zonder operatie.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.