Revisie: na een borstverkleining

  • De borsten zijn opnieuw te groot geworden: het is steeds mogelijk de borsten opnieuw kleiner te maken.
  • De borsten zijn te klein: er bestaan meerdere manieren om de borsten opnieuw te vergroten. Dit kan zowel met een borstimplantaat als met vetinjecties (lipofilling).
  • De positie van tepel en tepelhof is onjuist: na een borstverkleining is het mogelijk dat de tepels zich te hoog of te laag op de borst bevinden. Ook is het mogelijk dat beide tepels een verschillende positie hebben. Indien de tepel slechts een klein stukje verplaatst dient te worden, kan dit vaak onder lokale anesthesie. Vooral indien de tepels veel te hoog gepositioneerd staan, kan het nodig zijn om de tepel naar de juiste positie te brengen in meerdere stappen. Bovendien kan dit soms extra littekens met zich meebrengen.
  • Het tepelhof is vervormd: door een vroegere operatie kan de tepelhof niet mooi rond zijn, deels zijn pigment verliezen of omringd zijn door een zeer zichtbaar litteken. Afhankelijk van de aard van het probleem kan dit worden opgelost met een ingreep onder lokale anesthesie of tatoeage.
  • Ingetrokken tepels: het is mogelijk dat de tepels na een borstverkleining niet meer vooruitsteken. Dit kan met een ingreep onder lokale anesthesie worden verholpen (zie ingetrokken tepels).
  • Littekenproblemen: het is mogelijk dat de littekens na een borstverkleining niet van goede kwaliteit zijn. Littekens kunnen verkleurd, verbreed of verheven zijn. Dit kan het gevolg zijn van een minder goede genezing na de operatie, maar ook door patiënt gebonden factoren. Afhankelijk van het probleem en het tijdstip waarop begonnen wordt met behandeling kan dit verholpen worden met siliconenpleisters, cortisoneninjecties of een ingreep onder lokale anesthesie (zie ook onder littekenbehandeling).


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • indien je je zorgen maakt over de wonde
  • indien je je onwel voelt of koorts heeft

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.