Armlift (of brachioplastie)

Armlift: wat is het?

Een armlift is een operatie om het uitzicht van de bovenarmen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid worden verbeterd. De armlift maakt deel uit van de bodycontouring procedures. Dit zijn operaties, die bestemd zijn om het figuur te verbeteren en de proporties van het lichaam te herstellen.

Armlift: voor wie is het?

Er zijn 3 categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een armlift:

  1. patiënten met overgewicht hebben meestal enkel een te veel aan onderhuids vet, dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u door hier te klikken.
  2. door veroudering kan de huid van de bovenarmen haar elasticiteit verliezen, waardoor deze meer doorhangt.  Dit noemt men 'batwings'.
  3. na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men soms veel gewicht; hier zien wij vaak heel grote hoeveelheden overtollige huid, die dienen te worden weggenomen niet enkel om esthetische, doch ook om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

  • Indien u zich zorgen maakt over de wonde
  • Indien u zich onwel voelt of koorts heeft
  • Indien 1 arm meer pijn doet en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.

 

21 08 2017

Liposuctie om artrose van de knieën te behandelen?

Prof. dr. P. Verdonck, orthopedist in AZ Monica is een pionier in de behandeling van artrose van de knieën. Tot op heden werd artrose vooral behandeld door de symptomen te verlichten. Aan de slijtage van het kraakbeen werd niets ...