Armlift (of brachioplastie)

Armlift: wat is het?

Een armlift is een operatie om het uitzicht van de bovenarmen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid worden verbeterd. De armlift maakt deel uit van de bodycontouring procedures. Dit zijn operaties, die bestemd zijn om het figuur te verbeteren en de proporties van het lichaam te herstellen.

Armlift: voor wie is het?

Er zijn 3 categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een armlift:

  1. patiënten met overgewicht hebben meestal enkel een te veel aan onderhuids vet, dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u door hier te klikken.
  2. door veroudering kan de huid van de bovenarmen haar elasticiteit verliezen, waardoor deze meer doorhangt.  Dit noemt men 'batwings'.
  3. na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men soms veel gewicht; hier zien wij vaak heel grote hoeveelheden overtollige huid, die dienen te worden weggenomen niet enkel om esthetische, doch ook om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • Indien 1 arm meer pijn doet en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

14 02 2023

Terugkomdag patiënten en geïnteresseerden obesitaskliniek AZ Monica ziekenhuis

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Obesitaskliniek van AZ Monica een terugkomdag voor patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren, en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

01 06 2021

Informatiefilmpje borstreconstructie

Introductievideo over borstreconstructie naar aanleiding van een webinar georganiseerd door de zelfhulpgroep Naboram.

 

31 03 2021

Al onze medewerkers zijn gevaccineerd tegen Covid-19

Goed nieuws !  Iedereen op de privépraktijk is gevaccineerd. Niet enkel Dr. Colpaert maar ook verpleegkundigen en secretariaatsmedewerksters hebben hun tweede prik gehad.