Armlift (of brachioplastie)

Armlift: wat is het?

Een armlift is een operatie om het uitzicht van de bovenarmen te verbeteren. Zowel de omtrek als de strakheid van de huid worden verbeterd. De armlift maakt deel uit van de bodycontouring procedures. Dit zijn operaties, die bestemd zijn om het figuur te verbeteren en de proporties van het lichaam te herstellen.

Armlift: voor wie is het?

Er zijn 3 categorieën van patiënten die in aanmerking komen voor een armlift:

  1. patiënten met overgewicht hebben meestal enkel een te veel aan onderhuids vet, dat met liposculptuur kan worden verwijderd. Informatie hierover vindt u door hier te klikken.
  2. door veroudering kan de huid van de bovenarmen haar elasticiteit verliezen, waardoor deze meer doorhangt.  Dit noemt men 'batwings'.
  3. na een vermageringsoperatie (bariatrische ingreep) verliest men soms veel gewicht; hier zien wij vaak heel grote hoeveelheden overtollige huid, die dienen te worden weggenomen niet enkel om esthetische, doch ook om praktische redenen.


Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je je zorgen maakt over de wonde
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft
  • Indien 1 arm meer pijn doet en/of meer zwelt.

Recent nieuws

 

03 06 2024

13/06 - Informatie-avond Borstreconstructie

NABORAM is reeds lang dé vereniging voor patiënten met borstkanker in Antwerpen. Het is een hele eer dat dr. Colpaert voor de 5e keer de jaarlijkse voordracht over borstreconstructie mag geven.

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille.