Borstverkleining: het resultaat

Borstverkleining: littekenvorming

Bij een borstverkleining hangt het litteken af van de hoeveelheid borstweefsel die verwijderd dient te worden. Meestal volstaat een litteken dat rond het tepelhof en verticaal naar beneden loopt. Bij een uitgesproken borstverkleining hebt u een ankervormig litteken. De littekens zijn niet zichtbaar in de decolleté regio. Voor de meeste vrouwen zijn de littekens aanvaardbaar en slechts een kleine toegift in ruil voor kleinere borsten. Voor voorbeelden kan je terecht in het fotoalbum.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Borstverkleining: uw gevoel erna

Na de borstverkleining dient men er rekening mee te houden dat het gevoel in de tepel verminderd zal zijn. De borstverkleining zorgt voor een aantrekkelijke vorm en grootte, maar soms kan men geen borstvoeding meer geven. Als algemene regel geldt dat hoe meer borstweefsel we verwijderen, hoe groter de invloed van de borstverkleining. Als er veel borstweefsel dient verwijderd te worden, is het moeilijker om een mooie vorm te bekomen. Als er een vetophoping is ter hoogte van de okselregio, kan het aangewezen zijn deze tijdens dezelfde operatie met liposuctie te verwijderen. Een dergelijke liposuctie heeft ook een gunstige invloed op het comfort bij het dragen van een beha en op het uitzicht van de borsten.


Borstverkleining voor en na

Borstverkleining voor en na

Ben je benieuwd naar wat Dr. Colpaert realiseerde?
Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien je ongerust bent over de wonde
  • Indien je onwel wordt of koorts hebt
  • Indien de pijn sterk toeneemt in één borst
  • Indien de zwelling sterk toeneemt in één borst

Recent nieuws

 

07 10 2020

Breast Reconstruction Awareness day (BRA-day) gaat dit jaar digitaal op 21/10/2020

De BRA-day helpt vrouwen met borstkanker bij hun keuze voor een eventuele borstreconstructie. De plastisch chirurgen van alle Antwerpse borstklinieken doen mee aan dit initiatief.
 

 

10 02 2020

NABORAM infoavond over borstreconstructie

NABORAM is een zelfhulpgroep voor patiënten met borstkanker. Het is reeds de vierde keer dat dr. Colpaert een voordracht zal geven over alle mogelijkheden van borstreconstructie, de voor- en nadelen, nieuwe technieken, kostprijs, herstel,… Met ruimte om zelf vragen te stellen.

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.