Facelift: de operatie en nazorg

Voor deze operatie dient u onder narcose te zijn. Een beperkt mini-facelift kan soms onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. U dient één nacht in het ziekenhuis te blijven ter observatie voor nabloedingen. Deze treden nagenoeg steeds op de eerste 24u na de ingreep. Hoewel niet ernstig kan dit voor grote problemen zorgen indien u reeds thuis bent. 

U gaat naar huis zonder verband. Na 24u mag u de haren wassen. Gedurende 2 weken kan er zwelling en blauwverkleuring aanwezig zijn in het gelaat en de hals. Om dit te verminderen raden wij aan zware inspanningen te vermijden en niet plat te liggen of voorover te buigen. Gelaatscrème mag u na één week opnieuw aanbrengen zonder te masseren. U dient de wondjes zuiver te houden en te ontsmetten indien ze bevuild raken.   Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een voorschrift voor pijnstillers mee en een afspraak op de raadpleging voor nazicht van de wonde en verwijderen van de hechtingen. Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

05 11 2019

Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

 

24 05 2017

Nieuwe snelle manier van oorcorrectie: de 'ear fold'

De firma Allergan heeft een gouden clipje op de markt gebracht waarmee onder plaatselijke verdoving in enkele minuten een afstaand oor kan gecorrigeerd worden. De techniek is vooral geschikt voor volwassenen bij wie de afstaande...

 

24 08 2016

Onderste ooglidcorrectie zonder littekens

Wist u dat wallen onder de ogen niet steeds operatief moeten behandeld worden ? Indien er zich een groeve aftekent onder de ogen, volstaat het soms ...