Facelift: de operatie en nazorg

Voor deze operatie dient u onder narcose te zijn. Een beperkt mini-facelift kan soms onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. U dient één nacht in het ziekenhuis te blijven ter observatie voor nabloedingen. Deze treden nagenoeg steeds op de eerste 24u na de ingreep. Hoewel niet ernstig kan dit voor grote problemen zorgen indien u reeds thuis bent. 

U gaat naar huis zonder verband. Na 24u mag u de haren wassen. Gedurende 2 weken kan er zwelling en blauwverkleuring aanwezig zijn in het gelaat en de hals. Om dit te verminderen raden wij aan zware inspanningen te vermijden en niet plat te liggen of voorover te buigen. Gelaatscrème mag u na één week opnieuw aanbrengen zonder te masseren. U dient de wondjes zuiver te houden en te ontsmetten indien ze bevuild raken.   Bij uw vertrek uit het ziekenhuis krijgt u een voorschrift voor pijnstillers mee en een afspraak op de raadpleging voor nazicht van de wonde en verwijderen van de hechtingen. Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Je behandeling duurt tot er een volledig herstel is. Dr Colpaert loodst je graag met volle vertrouwen doorheen een comfortabele genezing. Je bent dus altijd welkom.

Wanneer moet je je arts zeker contacteren?

  • Indien één gelaatshelft meer pijn doet en/of meer zwelt.
  • Indien je je onwel voelt of koorts heeft.
  • Indien je je zorgen maakt over de wonde. 

Recent nieuws

 

22 01 2024

Dienst Plastische Heelkunde verwelkomt dr. Dries Opsomer.

Op 1 januari 2024 start dr. Dries Opsomer als plastisch chirurg in de AZ Monica Ziekenhuizen. Tevens zal hij ook consultaties en kleine ingrepen uitvoeren op de privépraktijk van dr. Colpaert.

 

24 10 2023

Video over borstreconstructie met weefsel van de dij, de bil of de taille.

Dr Colpaert besprak op de Antwerp Braday de alternatieven voor borstreconstructie via de DIEP-flap procedure met het gebruik van weefsel van dij, bil en taille. 

 

10 10 2023

Breast Reconstruction Awareness day op 18 oktober 2023.

Voor wie extra informatie wenst over alle mogelijkheden van borstreconstructie, raden wij de gratis webinar naar aanleiding van BRA day aan.