Liposculptuur: het resultaat

Liposculptuur: wanneer zie ik resultaat?

Gedurende de eerste twee weken is het mogelijk dat er bloeduitstortingen zichtbaar zijn ter hoogte van de huid (blauwe plekken). Daarnaast zullen de behandelde zones opgezwollen zijn en harder aanvoelen na de operatie. Vooral ter hoogte van de buik kan het tot twee maanden duren alvorens dit verdwijnt. Ter hoogte van andere zones begint het resultaat na vier tot zes weken goed zichtbaar te worden. Vaak zal er tijdelijk een doof gevoel optreden op de plaatsen die behandeld zijn. Dit verdwijnt vanzelf. De meeste patiënten beschrijven de hinder die men ondervindt gedurende de eerste twee weken als na overdreven sporten Dit leidt tot stramheid eerder dan pijn. Cellulitis is een probleem van de huid en zal door liposculptuur niet worden verbeterd. Voor cellulitis bestaat geen blijvende behandeling. Wel bestaan er meerdere middeltjes om dit probleem voor bepaalde tijd onder controle te houden.

Liposculptuur: een blijvend resultaat?

JA!!

Liposculptuur verwijdert vetcellen op de plaats waar deze zich ongewenst ophopen. Dit betekent dat het effect op het lichaamssilhouet definitief is, op voorwaarde dat het lichaamsgewicht constant blijft. Enkel indien u sterk zou verdikken, zal u overal wat bijkomen, ook in de behandelde zones. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien is het niet zo dat de behandelde zones extra veel vet gaan opslaan vergeleken met de niet behandelde zones.

Liposculptuur: huidoverschot na de operatie?

Indien de huid elastisch is, zal na verwijderen van het onderhuidse vet de huid samentrekken. Om dit proces te bevorderen zal na de ingreep een spannen drukpak dienen gedragen te worden. Indien er evenwel naast een te veel aan vet ook een te veel aan huid aanwezig is, zal ik eerder een operatie aanraden waarbij eveneens de overtollige huid wordt verwijderd, zoals een armlift, dijlift, buikwandcorrectie, …Wanneer moet ik mijn arts contacteren?

Verwittig uw arts indien u:

  • makkelijk neusbloedingen, tandvleesbloedingen of onderhuidse bloeduitstortingen oploopt
  • bloedverdunners neemt
  • een hoge bloeddruk heeft

Recent nieuws

 

07 11 2019

Dr. Colpaert organiseert wetenschappelijk congres over body contouring.

Het Herfstcongres van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie wordt op 16 november 2019 georganiseerd door Dr. Steven Colpaert.  Het onderwerp van de meeting is ‘Body Contouring’.

 

22 08 2019

De Braziliaanse borstkas

Iedereen kent stilaan de Braziliaanse billift (Brazilian Butt lift).  Hierbij wordt vet ingespoten in de billen. Er bestaat ook een gelijkaardige procedure voor mannen, waarbij vet van buik of taille wordt ingespoten achter de borstspieren. 

 

11 10 2018

Patiëntendag obesitas kliniek AZ Monica : iedereen welkom

17/11/2018 - Terugkomdag voor patiënten met een vermageringsoperatie en geïnteresseerde vrienden.