Plastische chirurgie na vermageringsoperatie zit in de lift

De gezondheidsrisico’s van extreem overgewicht worden meer en meer duidelijk : hoge bloeddruk, slaapapneusyndroom, suikerziekte, hogere cholesterol, gewrichtsproblemen,… Doordat deze gevolgen ook een impact hebben op de levensverwachting en de levenskwaliteit, is vermagering voor zwaarlijvige patiënten een must. Vermageringsoperaties hebben jarenlang een slechte reputatie gehad door de complicaties die zij konden veroorzaken. 

De laatste jaren is er veel veranderd. Vooral de gastric bypass procedure blijkt een doeltreffende operatie met een zeer goed veiligheidsprofiel. Een bijkomend voordeel is dat vermageringsoperaties via een kijkoperatie kunnen gebeuren. We zien dan ook een enorme toename in het aantal patiënten die extreme vermagering hebben kunnen bekomen na een maagoperatie. Deze patiënten komen bij de plastisch chirurg terecht voor huidoverschot ter hoogte van armen, borsten, buik, billen, dijen,…. 

Omdat deze operaties als noodzakelijk worden gezien, voorziet het ziekenfonds meestal in een tussenkomst in de kosten. De regelgeving hieromtrent is echter zeer complex. Het is vanzelfsprekend dat elke patiënt op de consultatie een exacte kostenraming krijgt, zodat hij weet waar hij voor staat. 

Ons gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen, maakt het mogelijk meerdere operaties gelijktijdig uit te voeren, zonder bijkomende risico’s en binnen een redelijke anesthesieduur. Het is niet ongebruikelijk dat drie of meer zones per keer worden gecorrigeerd. In deze context spreekt men dan ook van een upper bodylift, een lower bodylift of total bodylift. Op mijn raadpleging krijgt u vrijblijvend alle informatie die hiermee verband houdt.