Drie redenen voor een lipvergroting

Lipvergroting met fillers stijgt elk jaar in populariteit. Dit ondanks het feit dat we dagelijks in het straatbeeld voorbeelden zien van overvulde lippen, waarvan de vorm verdwenen is. Wat zijn dan wel goede redenen om een lipvergroting te overwegen?

Jonge vrouwen laten een lipvergroting uitvoeren omdat zij dit mooier vinden. Het schoonheidsideaal is de laatste jaren inderdaad geëvolueerd naar meer volume in zowel boven- als onderlip. Bij deze groep is het belangrijk dat elke component van de lip apart wordt behandeld, zodat een harmonieuze vorm bewaard blijft. 

Vrouwen van 35-45 jaar hebben vaak een heel andere vraag. Zij willen hun natuurlijke schoonheid bestendigen. Vaak gaat het om hoogopgeleide, beroepsactieve vrouwen die geenszins op zoek zijn naar opvallend dikke lippen. Rond deze leeftijd begint een licht volumeverlies van de lippenrand op te treden en door te starten met fillerinjecties, kunnen zij een frisse look vaak 10 jaar langer bewaren. 

In de categorie van vrouwen van 55+ komt de vraag naar lipvergroting zelden van henzelf. Enerzijds behoren vollere lippen niet tot hun schoonheidsideaal en verkiezen zij fijnere lippen. Anderzijds realiseren zij zich niet dat het verlies aan volume van de lip, verantwoordelijk is voor de rimpels die zich rond de mond vormen en die ervoor zorgen dat lipstick uitloopt. Het is pas bij een gelaatsanalyse dat dit volumeverlies wordt geïdentificeerd als deel van het verouderingsproces. Door een discreet herstel van het volume in en rond de lippen, kan deze regio op zachte wijze worden verjongd.

Meer informatie over fillers >