DIEP-flappen beter terugbetaald. AZ Monica neemt deel aan de nieuw conventie.

In juli 2016 was er witte rook dat borstreconstructies met DIEP-flappen beter zouden terugbetaald worden. Er waren evenwel nog veel onduidelijkheden, waardoor geen enkel ziekenhuis de nieuwe werkwijze wou toepassen. 


Nadat minister van Volksgezondheid Maggie De Block, in overleg met de plastisch chirurgen de nodige aanpassing heeft gemaakt, ligt er nu een verbeterde versie van het voorstel op tafel.
AZ Monica heeft een erkende borstkliniek, waardoor zij in aanmerking komt voor de betere terugbetaling van DIEP-flap borstreconstructies voor patiënten. De nieuwe regeling betekent een verbetering voor zowel de patiënten als de ziekenhuizen. Ik heb dan ook mijn volledige medewerking gegeven aan het AZ Monica ziekenhuis om de procedure op te starten. Wij verwachten dat deze tegen eind november afgerond is en dat vanaf 1 december patiëntes zullen kunnen genieten van lagere kosten voor deze operatie. Patiëntes die reeds gepland zijn voor een borstreconstructie en hierover vragen hebben, mogen mij steeds contacteren.