Bestaat een lunch time facelift?

De betekenis van een “snelle facelift” varieert, maar het gaat steeds om een behandeling onder lokale anesthesie. Meestal gebeurt dit in de consultatieruimte van de dokter tijdens de middagpauze.
Deze procedures zijn pogingen om het gezicht te liften door hechtingsdraden aan te brengen in het onderhuidse weefsel van het gelaat. Deze zogenoemde thread-lifts (ook wel draadlift of Aptos lift genoemd) hebben het risico dat één van de hechtingen loslaat en de helft van het gezicht plots uitzakt.

Plastisch chirurgen van over de hele wereld zijn het er over eens dat deze thread lifts slechts zeer kortdurende resultaten behalen. Daarnaast geven ze meestal niet het gewenste effect omdat een teveel aan huid niet kan worden weggewerkt, met onnatuurlijke plooivorming tot gevolg.

Een degelijke facelift daarentegen zal er voor zorgen dat men er beter zal uitzien, zonder een ‘opgespannen’ uitzicht. De resultaten blijven levenslang. Dit wil niet zeggen dat men tien jaar na de facelift er nog even goed uitziet als onmiddellijk erna, maar dat je er nog steeds beter uitziet dan wanneer je de facelift niet had laten uitvoeren.